Monsif

Monsif (Monsif Bakkali, 1997) is een dertienjarig multitalent en woont in Amsterdam. Al op jonge leeftijd is hij bezig met muziek, schrijft zijn eigen nummers en treedt op in de buurt waar hij woont. Monsif gaat op zangles en in november 2010 komt zijn debuutsingle ‘Mee met me’ uit. Met Justin Bieber als voorbeeld en geïnspireerd door andere Nederlandse artiesten, zoals Lange Frans, Fouradi, Yes-R en The Partysquad neemt Monsif met z’n webcam verschillende nummers op. Zijn talent wordt al snel opgepikt, in zijn buurt en op school kent iedereen hem. Zo krijgt hij de kans om zijn talent op verschillende Amsterdamse podia vertonen.

‘Mee met me’ wordt een grote hit en dit succes resulteert in een artikel in de Volkskrant en in verschillende televisieoptredens. Zo is Monsif onder andere te zien in het Jeugdjournaal en in de Kids Top 20, waar hij in no time op nummer een binnenkomt. Na het grote succes van ‘Mee met me’ komt Monsif in februari 2011 met zijn tweede single ‘Helemaal’.

Samen met Brahim Fouradi, die de tekst voor ‘Helemaal’ heeft geschreven, maakt Monsif de hoge verwachtingen meer dan waar. Ook dit nummer is razend populair. De videoclip van ‘Helemaal’ is geregisseerd door Jelle Posthuma, die eerder werkte met onder andere Marco Borsato en Ilse de Lange. De styling is verzorgd door Graziella Ferraro. Dat Monsif ook een danstalent is, blijkt uit de stoere moves die hij samen met de dansers van de Global Dance Centre neerzet in deze clip. Brahim Fouradi laat het daar niet bij en biedt Monsif een contract aan bij zijn label Zonamo.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het debuutalbum van Monsif. Met producers Reverse (Dio, The Partysquad, The Opposites e.a) en FBI (Yes-R, Fouradi, Kim-Lian, Ralf e.a) die aan het album werken en vele hits op hun naam hebben staan beloofd het album een knaller te worden. Op woensdag 3 november komt de eerste single, met bijbehorende videoclip, van Monsif uit. Deze is GRATIS te downloaden zijn op de nummer 1 jongerenzender FunX: www.funx.nl

De ster van Monsif is snel rijzende, een vergelijking met Justin Bieber is dan ook snel gemaakt, vooralsnog wil Monsif eerst Nederland veroveren.