Ancora boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Juni 2013 maakt Nederland door middel van de single 'Vrij Als De Wind' voor het eerst kennis met Ancora. Twee maanden later volgt het gelijknamige debuutalbum. Het begin van een muzikale reis, rijk gevuld met hoogtepunten, waaraan op 29 mei 2015 een groot, nieuw hoofdstuk wordt toegevoegd door de release van het tweede Ancora album, getiteld 'Voorbij De Horizon'.

De zangers Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Martin Dams die samen Ancora vormen, trekken met hun aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop in 2013 onmiddellijk veel aandacht. Het feit dat Ancora bij hun debuutalbum een DVD levert met daarop schitterende clips van alle nummers, maakt de release ronduit uniek. Het adagium van de groep luidt ‘Ancora moet je niet alleen horen, Ancora moet je ook zien’ en dat maken ze op deze wijze waar. Het is duidelijk: ze gaan er voor de volle 100% voor en alles moet perfect voor elkaar zijn. Met de DVD leveren ze trouwens een complete speelfilm, want de afzonderlijke nummers worden met elkaar verbonden door een verhaal dat de acteur Joop Wittermans vertelt in diens prachtige rol als ‘oude zeerot’ Pier.

Ancora slaagt er in een lawine aan publiciteit te genereren rond de albumrelease van 'Vrij Als De Wind'. Natuurlijk dankzij de gelijknamige eerste single, maar ook door de volstrekt unieke wijze waarop de albumpresentatie plaats vindt. Een week lang varen zij met het zeilschip De Inspiratie langs havens aan het IJsselmeer. In iedere haven treden ze op en hebben zij een afspraak met Piet Paulusma. Hij verzorgt ‘s avonds vanaf datzelfde schip zijn Piet’s Weerbericht en zet en passant Ancora in het zonnetje.

Het resultaat: Ancora weet met het album meteen de nummer één positie te verwerven. Voor het eerst debuteert een groep met een CD-met-DVD op de bovenste plek van de GFK Album Top 100. Het album blijft daarna nog wekenlang bij de bovenste tien plaatsen genoteerd staan. In 2014 ontvingen zij de Sterren.nl Award voor beste videoclip ('Vrij Als De Wind').

 

In 2015 zag het tweede album het levenslicht: Voorbij De Horizon. Wederom haalde de groep, met behulp van hetzelfde team, alles uit de kast. Dankzij de inmiddels gelegde basis en dankzij de onwrikbare vasthoudendheid met betrekking tot de bewaking van kwaliteit, zowel qua beeld als geluid, kreeg Ancora opnieuw de handen op elkaar. Naast de complimenten was er – niet geheel onbelangrijk – wederom het succes in de vorm van de hoogste plek in de albumcharts. De groep veroverde zodoende feitelijk definitief een geheel eigen, unieke positie in de Nederlandse muziekwereld.

 

De inmiddels gestaag gegroeide schare fans, waaronder velen die Ancora vanaf het eerste uur omarmden, keek alweer een tijdje reikhalzend uit het derde album. Het voorproefje, de in mei 2016 verschenen single Op Het Leven, maakte het ongeduld alleen maar groter. Men kan gerust zijn. Met hun vaste team heeft de groep zichzelf weten te overtreffen. Dus met de teksten van Jan Keizer en zijn zoon Louis, met Edwin van Hoevelaak aan de knoppen en met bekende topmuzikanten als Marcel Fisser (gitaar), Joost van Es (viool) en Edwin van Hoevelaak (o.a. drums en keyboards).

2012 Hef Het Glas 82

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Zoek artiesten