Kenny B boeken

Interesse?

Prijsindicatie: Vanaf €4.000,-


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Kenny B was met ruim tien nummer 1-hits al een begrip in Suriname. Hij zingt al vanaf zijn achtste, in het Engels, Aucaans, Sranantongo en inmiddels ook in het Nederlands. Zijn Nederlandse muziek heeft echter lang op zich laten wachten; toen hij 28 was, kwam Kenny naar Nederland. Hij trad in die tijd regelmatig in het buitenland op en vooral in Suriname. 'Ik wilde mezelf eerst in het Engels en Surinaams in de spotlight zetten', aldus Kenny B. 'De overstap naar Nederlandstalig heeft altijd in mijn hoofd gespeeld, maar dat heb ik lang afgehouden. Kom je in het Engels niet beter weg met bepaalde woorden en uitdrukkingen?'

Top Notch labelbaas Kees de Koning kon tijdens zijn vakantie in Suriname niet om Kenny heen. 'Je hoorde bijna niets anders in Paramaribo. Uit elke auto en bar klonken zijn hits. Ik raakte geïntrigeerd en ben naar de bekende platenzaak Disco Amigo gegaan en heb er zijn CD’s gekocht. Toen ik terug was in Nederland heb ik gelijk met Kenny afgesproken.' De rest is geschiedenis. Na zijn eerste Nederlandse single ‘Als Je Gaat’, bracht hij de hit ‘Parijs’, die inmiddels meer dan 31 miljoen keer gestreamd is en bijna 37 miljoen keer is bekeken op YouTube. Met ‘Parijs’ wist Kenny B als eerste Nederlandse artiest 1 miljoen Spotify-streams in een week te scoren. Deze hit ontketende een serie van covers en meerdere samenwerkingen met verschillende singer-songwriters.

Hierna volgde een succesvolle tour door heel Nederland, van clubs tot televisieprogramma’s tot verschillende festivals als Zwarte Cross, Noorderslag, Dutch Valley en het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Je kon niet om hem heen.

Het Album “Hoe Dan Ook” verscheen in het voorjaar van 2019. Hierop staan oa. de singles ’Sranan Mi No Gwe’ en ‘Oh Ja’, zijn derde single ‘Ik Ben Hier’ met Perle Lama en zijn vierde single ‘Als Ik Je Zie’. Kenny B boeken? Jan Vis Entertainment vertegenwoordigt Kenny B exclusief. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over Kenny B inhuren. 


Wist je dat...
2021 Bedankt Voor Alles
2019 Ik Ben Hier
2016 Let's Go (Ali B / Brace / Kenny B) 15
2015 Parijs 1
2015 Als Je Gaat
2015 Jij Bent De Liefde

Video's

Interesse?

Prijsindicatie: Vanaf €4.000,-


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Zoek artiesten