Lil Kleine boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Lil’ Kleine

De carrière van Lil Kleine (Jorik Scholten) begint al op zijn achtste met dansen en acteren, Lange Frans is onder de indruk van zijn rap kwaliteiten en besluit hem te helpen. Tot op de dag van vandaag adviseert Frans de Amsterdammer op zowel zakelijk als creatief gebied en met succes: de hype rondom Lil Kleine wordt steeds groter.

In de zomer van 2012 released Lil Kleine in samenwerking met Appelsap, Patta, Nike en Faber Yayo de EP ‘Tuig van de Richel’. Dat najaar een featering op de singel van Brett ‘Het Leven Is Een Melodie’ wat de titelsong van de film ‘De Groeten Van Mike’ was en hoog stond op de lijst van de Kids Top 20. Ook verzorgd Lil Kleine in 2012 het voorprogramma van de club tour van Lange Frans.

Voor het programma ‘Ali B op volle toeren’ herschreef Danny de Munk samen met Eric van Tijn het nummer ‘Tuig van de richel’. Lil Kleine maakte op zijn beurt een versie van ‘Zo verdomd alleen’ wat gelijk zijn eerste iTunes top3 hit is geworden.

In het derde seizoen van de BNN-serie "Van God Los" heeft Lil Kleine een mooie rol bemachtigd in een aflevering. Hij werd naar aanleiding van zijn muziek en optredens gevraagd voor een casting. Zo heeft hij vroeger ook meegedaan aan TV-programma’s, zoals Praatjesmakers, een rol in de film "Diep" en een gastrol in de politieserie "Van Speijk". In juni 2015 verscheen de driemaal Gouden Kalf winnende Nederlandse speelfilm "Prins", waarin Scholten de rol van Franky speelde.

Kenmerkend voor het werk van Lil Kleine is zijn Amsterdamse accent, samen met zijn soms nogal directe teksten. De rapper maakt gretig gebruik van de mogelijkheden die hiphop biedt: stoer, maar legt ook zijn hart op tafel en schroomt niet om zijn gevoelens te tonen. Opgegroeid op de straten van Amsterdam, had deze artiest alles in zich om de next best te worden.

In de lente van 2015 kwam het langverwachte TopNotch-album "New Wave" uit, met daarop maar liefst negen nummers van Lil Kleine. De single van het album werd "Zeg Dat Niet" van Lil Kleine en compagnon Ronnie Flex. Met maar liefst 10 miljoen plays op YouTube een enorm succes. Echter, de populariteit van dit nummer valt in het niet bij het succes van de daaropvolgende single van Lil Kleine genaamd "Drank & Drugs". Begin juni 2015 ontploft het nummer en wordt al gauw op alle radiostations in Nederland én België gedraaid en op alle festivals door de grootste DJ’s gedraaid, resulterend in een nummer 1-hit in de Nederlandse Top40, op Spotify en op iTunes.

Met een terugblik op 2015 met maar liefst een gouden album, vier gouden platen, twee platina platen en een triple platina plaat kunnen we maar één ding opmaken: een superster is geboren.

In het begin van 2016 lanceert Lil Kleine zijn eerste album ‘WOP’. Binnen 24 uur komt het album binnen op nummer 1 in iTunes. Binnen drie dagen zijn de records verbroken en heeft het album meer plays dan artiesten als Justin Bieber en Marco Borsato. Het album staat direct op nummer 1 in de top 100, iets wat nog nooit eerder is gebeurd. Diverse nummers van het album veroveren posities in de top 35. Lil Kleine schrijft geschiedenis.

Naast de album lancering start Lil Kleine met zijn eigen Topdown Tour in Februari 2016. De eerste shows waren binnen enkele minuten uitverkocht. De Amsterdamse rebel explodeert in 2015 en vervolgt zijn weg naar succes verder in 2016.

16 februari 2018 werd bekend dat Scholten vanaf komend seizoen zal plaatsnemen als jurylid in The Voice of Holland. In oktober 2018 won Kleine de Buma NL Award: Meest Succesvolle Album – Urban door zijn album Alleen.

 

In oktober 2018 bereikte hij de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 met Verleden tijd (met rapper Frenna), een bewerking van Onderweg van Abel uit 2000.


Wist je dat...
2016 Alleen (Giocatori ft. Ronnie Flex, Lil' Kleine & Sjaak) 53
2016 Niet Omdat Het Moet (Lil Kleine ft. Ronnie Flex) 1
2016 1, 2, 3 (Lil Kleine ft. Ronnie Flex) 3
2016 Bel Me Op (Lil Kleine ft. Ronnie Flex) 9
2016 Bericht (Lil Kleine ft. Frenna) 14
2016 Stripclub (Lil Kleine ft. Ronnie Flex) 15
2016 Mist & Regen (Lil Kleine ft. Ronnie Flex) 16
2016 Zeg Dat Niet (Jack $hirack Remix) (Lil Kleine ft. Ronnie Flex) 18
2016 Goud 20
2016 Zonder Reden (Lil Kleine ft. Ronnie Flex) 21
2016 Zoveel 22
2016 (Skit) Drank & Drugs In De Tweede Kamer 35
2016 Vakantie 12
2016 Ff Nieuwe Sannie Halen (Vakantie Remix) (Lil Kleine & Mula B) 75
2015 Zeg Dat Niet (Lil' Kleine & Ronnie Flex) 34
2015 Drugs & Drank (Lil' Kleine & Ronnie Flex) 1
2015 No Go Zone (Bokoesam, Ronnie Flex e.a.) 38
2015 Dom Dom Dom (Lil'Kleine, Bokoesam & Cartiez) 98
2015 Round & Round (Dyna, Firstman, Lil' Kleine & Bollebof) 11
2015 Hoog/Laag (Ronnie Flex, Idaly, Lil' Kleine e.a.) 67

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Zoek artiesten