Zware Jongens

De Zware Jongens hebben sinds het uitkomen van hun eerste single in het jaar 2000 al meer dan 20 hits gescoord.

Hun versie van “Anton aus Tirol” haalde in het jaar 2000 moeiteloos een top 20 notering. De publieksfavoriet “Stil aan de overkant” wordt nog steeds wekelijks in alle stadions vanaf de tribunes gezongen.

In 2007 verschijnt hun allergrootste feest-knaller tot nu toe. “De Jodeljump” wordt uitgeroepen tot “feest-hit van het jaar” en de Zware Jongens ontvangen hiervoor een party-award. Het liedje wordt ondanks een bescheiden notering in de hitlijsten, in alle kroegen en op alle feesten grijsgedraaid en Fokko en Arie treden onafgebroken op. In de wintersportgebieden is de Jodeljump een absolute topper.

Na de single “Hoog is de zolder” die het live enorm goed doet, verschijnt in 2009 “Rosemarie“. geschreven door Fokko en Arie i.s.m. producer Waylon van der Heijden. Het wordt in Oostenrijk en Duitsland een hit in de uitvoering van Die Boore.

Na de carnaval-hit “De poes van tante Loes” volgen de singles “DORST”, “Bonnie Hoep”,“Houd er de moed maar in” en samen met DJ MAURICE “We heffen de glazen”. Een bewerking van “Der Alte Dessauer”.

 

Een greep uit het rijke oevre van de Zware Jongens: “Hoog is de zolder“, “De poes van tante Loes“, “Dorst“, “Bonnie Hoep“, “Rosemarie“, “De allemansdans“, “We heffen de glazen” (een bewerking van “Der Alte Dessauer”) en “Het Bier“. Dit laatste nummer wordt in Duitsland een grote hit in de versie van DJ Düsse & Marry. In het Duits heet het nummer “Wiir”.

 

Begin 2018 komen de heren met “De Kneu“. Een ode aan hun lievelingsvogel, de Kneu. Ondanks een radio en televisie boycot werd het nummer één van de grootste feesthits van het jaar, met bijna twee miljoen views op Youtube.

 

Augustus 2018 wordt de “Lege Krattenwals“- ook wel de Krattenpolka (opnieuw) uitgebracht. Dit lied, al in 2006 opgenomen is nooit op single uitgebracht. Echter dankzij spontane acties tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en op het Truckstar Festival in Assen, waar de “Lege Krattenwals” werd uitgevoerd, werd dit lied in de zomer van 2018 een enorme hit op Facebook en op YouTube. Het stond zelfs op nummer 2 bij Dumpert

 

In 2019 brengen de Zware Jongens het lied “Jannewietske wat is ’t stil” (naar aanleiding van het schrappen van de Garden of Dance tijdens de Sneekweek) en het lied “Skûtsjesilen, skutsjesilen” uit.

 

Eind oktober verschijnt er weer een nieuwe feestplaat: “Melk“. Een heerlijke vlotte meezinger over hun (inmiddels) favoriete drankje.

Voor het carnaval 2020 komen de heren weer uit met een drinklied. De veelzijdige titel van het nummer is: “Krijg ik nu nog wat te zuipen” Inderdaad, een liedje over de dorst.

De live-optredens van de Zware Jongens zijn één groot doe-en-zing-mee-feest. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen met allemaal grappige bewegingen en wordt getrakteerd op een enorm leuke show, waarbij stil blijven staan bijna onmogelijk is


Wist je dat...

Zware Jongens

Zware Jongens

Zware Jongens

2013 We Heffen De Glazen 72
2012 Bonnie Hoep 68
2011 Dorst 58
2010 De Poes Van Tante Loes 27

Zware Jongens

Zware Jongens

Video's

Interesse?

Prijsindicatie: Vanaf €1.895,-


Mail of bel ons voor meer informatie

T +31 (0) 73 521 91 51

E info@janvis.nl

Zoek artiesten