André Hazes Jr. is de grote winnaar van Buma NL Awards

André Hazes Jr. is de grote winnaar van Buma NL Awards
Dinsdagavond regende het prijzen voor André Hazes Jr. De zanger ontving maar liefst vier Buma NL Awards. In totaal waren er vijftien artiesten genomineerd in verschillende categorieën.

André ontving verschillende prijzen in de categorieën Meest Succesvolle Album ‘Leef’, Single Hollands ‘Leef’, Meest gedraaid in de Nederlandse horeca en Meest gestreamde track Hollands met ‘Niet Voor Lief’. "Dit is een geweldige erkenning voor mij als artiest en voor dit album waar we zo hard aan gewerkt hebben. Het doet me ook goed te merken dat de Nederlandstalige muziek onverminderd in de belangstelling staat, bij het publiek dat de optredens bezoekt, op de radio en in de horeca", vertelt Hazes Jr.

Niet alleen Hazes ging met een award naar huis. Marco Borsato ontving een award voor zijn album ‘Evenwicht’, deze werd benoemd als Meest Succesvolle Album Populair. Gerard Joling werd met een Lifetime Achievement Award bedankt voor zijn bijdrage aan de populariteit van de Nederlandstalige muziek. Guus Meeuwis won een award voor Beste Auteur.

Het is de zevende keer dan de award show gehouden wordt en dat de Nederlandstalige muziek in het zonnetje wordt gezet. Een jury van professionals uit de muziekindustrie kiest uiteindelijk de winnaars van de awards.