Auditie voor popgroep Afrojack

Auditie voor popgroep Afrojack

Wereldwijde audities

Honderden jongeren hebben zich aangemeld voor de eerste auditieronde van de internationale popgroep van Afrojack. De auditie begint zaterdag in Amsterdam. Hetzelfde geldt voor de auditie van volgende week in Rotterdam.

De bekende DJ en producent Nick van de Wall, ook wel bekend als Afrojack, zoekt voor zijn popgroep zangers, rappers en dansers. De eerste ronde is een zangronde, maar het gaat Afrojack vooral om de passie. “Als bijvoorbeeld een danser zich aanmeldt, hoeft hij niet per se goed te kunnen zingen, als er maar passie vanaf straalt”, aldus zijn woordvoerder.

In London, New York, Los Angeles, Taipei en Osaka worden deze maand ook audities gehouden. In Tokio zijn er in juli nog audities. De tweede ronde in Nederland wordt in juli in Hilversum gehouden.

Voor de derde ronde worden de aspirant-artiesten uit alle landen naar Tokio gevlogen, waar zij van 24 tot 31 augustus intensief worden getraind tot artiest. In die derde en laatste ronde wordt de uiteindelijke groep gekozen. “Er wordt vooral gekeken naar mensen die in een groep kunnen functioneren. Mensen die zichzelf beter vinden dan een ander, zullen het niet gaan halen”, zei de woordvoerder.

2019


De uiteindelijke winnaars worden maandenlang getraind. Hun muziek wordt geproduceerd door Afrojack en in 2019 wordt de groep gepresenteerd aan het grote publiek.

Met de groep wil Afrojack vooral de jongeren helpen om succesvol te worden. “De wereld is over het algemeen meedogenloos, omdat iedereen voor zichzelf vecht”, aldus Afrojack. “Maar ik ben in een positie waarin ik niet meer voor mezelf hoef te vechten, dus ik vind het juist leuk om jongere talenten te leren hoe alles werkt.”