Berget Lewis in The Passion in Concert

Berget Lewis in The Passion in Concert
De line-up van de artiesten van de eerste editie van The Passion in Concert is bekend. Niemand minder dan Berget Lewis, Brainpower, Danny de Munk, Dwight Dissels, Jeroen van Koningsbrugge, Jim Bakkum, Simone Kleinsma en Xander de Buisonjé maken hun opwachting tijdens het paasweekend op 20 april in Rotterdam Ahoy.

Het openingsnummer van het concert is hier alvast te bekijken:


TWEE KEER JEZUS, MARIA EN JUDAS


Bezoekers kunnen een show vol muzikale hoogtepunten en hits verwachten. Er wordt namelijk gewerkt met een dubbele bezetting per rol. Hierdoor ontstaan er bijzondere duetten en andere zang combinaties. Zo is het mogelijk dat Petrus niet alleen zingt, maar ook rapt. Dat Danny de Munk en Dwight Dissel als Jezus een duet met elkaar zingen. Of een nummer waarbij de twee Judassen Xander de Buisonjé en Jeroen van Koningsbrugge samen de muzikale confrontatie aangaan met Jezus. Het wordt een concert vol verrassingen en uiteraard ontbreken ook de klassiekers, zoals ‘Wit Licht’, niet.

VERHAAL VANUIT DE OGEN VAN MARIA


Een ander bijzonder kenmerk van The Passion in Concert is dat het verhaal voor deze eerste editie vanuit een nieuw perspectief tot leven wordt gebracht. Simone Kleinsma vertelt het paasverhaal vanuit de ogen van Maria, de moeder van Jezus. In de context van het verhaal van Maria krijgen alle bekende nummers die gezongen gaan worden, een hele nieuwe, emotionele betekenis. Zo ontbreekt bijvoorbeeld het dramatische Maria-Jezus duet ‘Hou van mij’ niet.

Voorproefje met openingsnummer en single ‘Iedereen is van de Wereld’


Speciaal voor de opening van het concert hebben alle artiesten – onder begeleiding van Eric van Tijn – een nieuwe versie van ‘Iedereen is van de Wereld’ (The Scene, 1990) ingezongen. Brainpower heeft er nieuwe rap aan toegevoegd. Met deze popversie wordt The Passion in Concert geopend en geeft meteen een eerste indruk van de show. Het nummer wordt officieel uitgebracht en is vanaf vandaag te beluisteren (zie video hierboven). De opbrengst van deze single gaat volledig naar het werk van het Leger des Heils.

The Passion in Concert
Paasweekend / Zaterdag 20 april 2019 / 20.15 uur
Rotterdam Ahoy

ARTIESTEN:  • Berget Lewis

  • Brainpower

  • Danny de Munk

  • Dwight Dissels

  • Jeroen van Koningsbrugge

  • Jim Bakkum

  • Simone Kleinsma

  • Xander de Buisonjé


Muzikale leiding: Eric van Tijn
Concertregie: David Grifhorst
Producent: Mediawater