The Common Linnets 2e bij ESF

Songfestivalminnend Nederland kan terugblikken op een prachtige zaterdagavond. Ilse DeLange en Waylon eindigden na al het muzikale geweld op de tweede plek met 238 punten. Chonchita Wurst uit Oostenrijk gaat er met de hoofdprijs vandoor.

De vrouw met de baard sleepte 290 punten binnen met het liedje Rise Like A Phoenix. De Zweedse inzending was lange tijd de grote favoriet bij verschillende wedkantoren. Uiteindelijk belandde de blondine op de derde plaats.

De tweede plaats voor The Common Linnets bij het Eurovisie Songfestival is het beste resultaat van Nederland in 39 jaar tijd. In 1975 won Teach-In met het nummer Ding-a-dong. Het jaar daarvoor bereikten Mouth & MacNeal de derde plek met I see a star.

Spannend


De uitslag van het Eurovisie Songfestival was zaterdagavond buitengewoon spannend. Tot het laatste moment bleven Ilse en Waylon in de running als mogelijke winnaar. Maar uiteindelijk bleef Chonchita Wurst, de vrouw met de baard, de Nederlandse bijdrage toch voor.

Sinds er in 2004 halve finales werden ingevoerd, presteerde Nederland jarenlang niets bij het Songfestival. Acht maal strandden de Nederlandse kandidaten, onder wie Gordon, Sieneke en de 3J's, in de voorrondes - een dubieus record. Vorig jaar keerde Anouk het tij. Ze belandde met Birds op de negende plaats.

Bron: RTL Boulevard