De Top 10 moederdag nummers

De Top 10 moederdag nummers

Het is weer bijna zover... Moederdag en wij dachten, hoe kunnen we dit jaar nu eens een keer wat nieuws doen voor deze speciale dag.

We combineerde onze passie voor muziek samen met de liefde voor onze moeders en zijn zo op een top 10 mooiste liedjes voor deze speciale dag gekomen.

Nummers die vooral gaan over de band tussen zoon/dochter met hun moeders. Er gaat namelijk niets boven een goede band tussen moeder en zoon/dochter. Zeker met moederdag is dit een besefmomentje om dat te waarderen. De songteksten van de liedjes hieronder leggen precies uit waarom deze relatie zo belangrijk is. De nummers zijn niet op volgorde ingedeeld maar wel hebben ze allemaal iets speciaals.

 

 

Adele - Sweetest Devotion 

In een interview vertelde Adele dat dit liedje over haar zoon Angelo gaat. "De reden waarom ik dit nummer heb geschreven, is omdat er iets veel groters in mijn leven is gebeurd. Ik vind het fijn dat mijn leven nu over iemand anders gaat."

 

 

Tupac - Dear Mama 

Misschien wel een van de  bekenste songs met een moeder als onderwerp. De blauwdruk der mamasongs. Alles wordt rauw benoemd en omgeschreven zoals Tupac dat vaker deed in zijn nummers, de emotie die hij omschrijft voel je allemaal terug tijdens het luisteren van dit nummer.

 

 

Rod Stewart - Forever young 

Als moeder zijnde help je je dochter of zoon met opgroeien en kennis leren maken met de wereld, maar op een gegeven moment wordt het tijd om dat gevoel los te laten. Dit liedje beschrijft dat gevoel in een prachtig melodieuze manier.

 

 

Chance The Rapper - Hey Ma 

Lieve, laid-back lofzang aan alle moeders die hem opgevoed hebben in Chicago. Zo ook Ms. Brown en Ms. Pollock, die hem na school opvingen en kipnuggets gaven.

 


Taylor Swift - The Best Day 

Voordat Taylor Swift wereldberoemd werd, bracht ze veel tijd door met haar moeder. In dit liedje vertelt ze over hun speciale band.

 

 

Alicia Keys - Speechless 

Toen zangeres Alicia Keys dit liedje uitbracht, was ze net moeder geworden. Iedere moeder zal zich in de tekst herkennen, want je voelt je sprakeloos en vol liefde als je naar je pasgeboren kindje kijkt.

 

 

Drake - Look What You’ve Done 

Dit nummer bewijst waarom Drake het grootste mamakindje van iedereen is. Een heerlijke rustige instrumental met diepe lyrics en een catchy flow. 

 

 

Martina McBride - In My Daughter's Eyes 

Dit zoete liedje gaat over de relatie tussen moeder en dochters en hoe het hebben van een dochter je kijk op het leven kan veranderen.

 

 

Kanye West - Hey Mama 

Dit nummer komt extra hard binnen als je bedenkt dat zijn moeder niet meer leeft, en dat hij zichzelf daarvan de schuld geeft.

 

 

Carrie Underwood - Mama's Song 

Als moeder moet je je dochter loslaten als zij eenmaal een man heeft gevonden en een gezinnetje wil gaan stichten. Dat is lastig, maar zoals Carrie Underwood in dit nummer vertelt: "There's no way you'll ever lose me. And giving me away is not goodbye."