De vier ambassadeurs van de Vrijheid zijn bekend

Tijdens Bevrijdingsdag vliegen de Ambassadeurs van de Vrijheid, Roxeanne Hazes en Snelle met een helikopter het land door om op verschillende bevrijdingsfestivals op te treden. Via radiozender 3FM wordt gemeld dat ook Kris Kross Amsterdam en Lucas & Steve zich mogen benoemen tot Ambassadeurs van de Vrijheid 2020.

 

Dinsdag 5 mei is het 75 jaar geleden dat tijdens de Tweede Wereldoorlog Nederland werd bevrijd, daarom worden er dit jaar niet drie artiesten benoemd tot ambassadeurs, maar vier.

 

Op de bevrijdingsfestivals brengen de artiesten verschillende verhalen over de oorlog en vrijheid ter sprake. Roxanne Hazes zal hierbij een persoonlijk verhaal vertellen over haar Joodse oma die tijdens de oorlog veel vrienden en familieleden heeft verloren. “Ik wilde alles over de oorlog weten, maar het maakte me tegelijkertijd ook verdrietig”, aldus de zangeres.

 

Snelle staat op de festivals in Limburg, Noord-Brabant, Utrecht en Gelderland. Terwijl Roxanne Hazes in Den Haag, Amsterdam, Groningen en Friesland te zien is. Lucas & Steve zijn te vinden in Drenthe, Overijssel, Zuid-Holland en Zeeland en Kris Kross Amsterdam treedt op in Den Haag, Flevoland, Haarlem en bij het bevrijdingsconcert op de Amstel.

 

Waar in 2019 Maan, Kraantje Pappie en Sam Feldt zich mochten benoemen tot Ambassadeurs van de Vrijheid, nemen Roxanne Hazes, Snelle, Kris Kross Amsterdam en Lucas & Steve dit jaar het stokje over.