Debuutalbum Common Linnets op #1

The Common Linnets komen deze week met hun titelloze album binnen op de eerste plaats in de GfK Dutch Album Top 100. Alle dertien liedjes staan daarnaast ook genoteerd in de GfK Dutch Single Top 100, een unicum.

Na het succes op het Eurovisie Songfestival komt het titelloze debuutalbum van The Common Linnets deze week overtuigend binnen op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100. Van het album zijn inmiddels ruim 50.000 stuks verkocht waarmee de platina status is bereikt.

The Common Linnets hebben tijdens de ochtendshow van Edwin Evers op Radio 538 een platina award gekregen. Voor The Common Linnets-zanger Waylon is het de eerste keer dat hij met een plaat de Album Top 100 aanvoert; voor Ilse DeLange is het alweer haar achtste nummer 1-notering in de lijst.

Single Top 100


Bijzonder apart is dat naast het songfestivallied Calm After The Storm alle andere liedjes van het album – dertien in totaal – in de GfK Dutch Single Top 100 staan genoteerd. Dat is geheel te danken aan het feit dat de afzonderlijke liedjes bijzonder veel zijn gedownload.

Nooit eerder in de geschiedenis van de Nederlandse hitlijsten is het gebeurd dat een artiest met alle nummers van ÊÊn en hetzelfde album in de Single Top 100 stond genoteerd.

Michael Jackson


Van het album van The Common Linnets zijn deze week drie keer zo veel exemplaren verkocht als het nieuwe album Xscape van Michael Jackson, dat in de Album Top 100 op een tweede plaats binnenkomt. Ook hij staat deze week met veel nummers in de Single Top 100 genoteerd die allen afkomstig zijn van Xscape, acht om precies te zijn.

Bron: Entertainment Business