Domien Verschuuren in het Glazen Huis

De dj's Gerard Ekdom, Domien Verschuuren en Coen Swijnenberg gaan van 18 tot 24 december in het Glazen Huis wonen. Vanuit die locatie zullen ze aandacht vragen voor slachtoffers van seksueel geweld tijdens oorlog en soortgelijke conflicten. Dat maakt radiozender 3FM dinsdag bekend.

Het Glazen Huis zal dit jaar in Haarlem staan. De dj's zullen gedurende zeven dagen aandacht vragen en geld inzamelen voor slachtoffers van seksueel geweld tijdens oorlog en conflicten. Het geld wordt aan het Rode Kruis ter beschikking gesteld.

Groot en Gruwelijk


"De stille ramp waarvoor we met 3FM Serious Request 2014 aandacht vragen, is groot en gruwelijk, de slachtoffers hebben nauwelijks rechten, worden niet gehoord en vaak uitgestoten door de gemeenschap", legt Eric Corton, 3FM-DJ en ambassadeur van het Rode Kruis,op de website van 3FM uit.

Het Glazen Huis stond in 2013 in Leeuwarden. De actie bracht dat jaar ruim twaalf miljoen euro op voor de aanpak van kindersterfte door diarree en bereikte 12,3 miljoen Nederlanders. Toen namen dj's Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg intrek in het Glazen Huis.

Bron: Nu.nl