Dries Roelvink brengt ode aan Louis van Gaal

Zanger Dries Roelvink is de studio ingedoken om een WKnummer op te nemen. Het lied getiteld ‘Juichen..!’ is een ode aan bondscoach Louis van Gaal. Hij heeft de bekendste uitspraken van de trainer van het Nederlands Elftal in de tekst verwerkt. 

In het nummer passeren ook Voetbal International-kopstukken Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee de revue. Zij staan erom bekend Van Gaal regelmatig op de hak te nemen in hun televisieprogramma. Daar kan Dries zich niet helemaal in vinden: “Ik vind Louis van Gaal samen met Rinus Michels de beste trainer die het Nederlands Elftal ooit heeft gehad. Ik heb hem twee keer mogen ontmoeten en vond dat een grote eer! Ik ben benieuwd wat de bondscoach zelf van het nummer vindt en heb hem daarom alvast de ruwe versie toegestuurd,” aldus de zanger.

De single is een bewerking van de wereldhit Copacabana van Barry Manilow en geproduceerd door Hans Rusche. Het zal uitgebracht worden bij Goldstar Music van Emile Hartkamp, die ook verantwoordelijk was voor hits van onder andere Frans Bauer, Marianne Weber, Koos Alberts en Rene Froger.

Dries zal het nummer 13 juni in ieder geval ten gehore brengen in de Spaanse kustplaats Benalmadena. Daar zal een grote groep Nederlandse toeristen neerstrijken om de eerste groepswedstrijd tussen Nederland tegen de huidige wereldkampioen Spanje op groot scherm te aanschouwen.

‘Juichen..!’ is vanaf donderdag 24 april verkrijgbaar in iTunes.

Bron: Jan Vis