Edisons voor Maan, Snelle en Suzan & Freek

Edisons voor Maan, Snelle en Suzan & Freek

De duo's Suzan & Freek en Snelle en Maan vielen gisteren tussen de belangrijkste winnaars prijzen van de Edison Pop Awards 2022. Zo wonnen zij de prijzen in de categorieën beste album (Suzan & Freek - Dromen in Kleur) en beste single (Maan & Snelle - Blijven Slapen). Guus Meeuwis werd voor zijn gehele catalogus ook nog bekroond met een Edison-oeuvreprijs.

 

Edison Winnaars 2022

In totaal werden er in het AFAS Theater gisteren twaalf awards verdeeld. Suzan & Freek en Snelle waren vooraf al de publieke favoriet met ieder maar liefst drie nominaties, maar iedere categorie kreeg zijn eigen unieke winnaar. Ook MEAU (beste nieuwkomer), Davina Michelle (pop), Son Mieux (rock), Tiësto (dance) en Racoon (Nederlandstalig) vielen in de prijzen. Daarnaast mochten Mart Hoogkamer (Hollands), Froukje (alternative) en Lijpe (hiphop) een Edison ophalen. De prijs voor beste videoclip ging naar het nummer Afraid of the Dark van Chef'Special.

 

De Edison, ook wel de Nederlandse Grammy genoemd door sommige, is de oudste en een van de meest waardevolle muziekprijzen van Nederland. De award bestaat zoals elk jaar weer uit een bronzen beeld van beeldhouwer Pieter d'Hont. De jury bestond dit jaar uit voorzitter Wilbert Mutsaers (Spotify), Coco Hermans (Radio 538), Daniël Dekker (NPO Radio 5/Omroep MAX), Fernando Halman (FunX), Hester Carvalho (NRC), Martijn Biemans (Qmusic) en Max van Bossé (Melkweg).