Eerste plaats voor Maan in Album Top 100

Eerste plaats voor Maan in Album Top 100

In week 7 van 2020 komt het album Onverstaanbaar van Maan binnen op de eerste plaats in de GfK Dutch Top 100 album. Eefje de Visser behoudt in de Vinyl33 haar eerste plaats.

 

Voor zangeres en actrice Maan de Steenwinkel is het een bijzondere week. Maan mag niet alleen 23 kaarsjes uitblazen, ook is de eerste plaats voor ‘Onverstaanbaar’ haar allereerste
nummer 1-notering in de Album Top 100. Eerder stond de zangeres in 2018 in de Album Top 100 genoteerd met haar minialbum ‘Waar Ga Je Heen’ op nummer 15 en ‘Het Sinterklaas Meezingboek’ op 38.

 

Op het gemixte album van muziekproducer Gordon Groothedde staan twaalf nummers, waaronder het nummer ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’ en het samen componeerde nummer ‘7 Maanden’ met haar ex-vriend DJ Tony Junior. Naast ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’ wist Maan nog twee andere hits te scoren die terug te vinden zijn in het album, namelijk: ‘Zo Kan Het Dus Ook’ en het samen met Paul Sinha geschreven nummer ‘Jij En Ik Tegen De Wereld’.

 

Naast de zangeres,  Groothedde en Sinha hebben ook producer/gitarist Ramon Ginton (Ronnie Flex, Bizzey), singer/songwriter Maxine van Breukelen, Adriaan Persons (Rondé), Eddy Addai (Typhoon), Memru Renjaan (Broederliefde, Kenny B, Ali B), Alain Clark en Linda de Mols zoon Julian Vahle een bijdrage geleverd aan het album ‘Onverstaanbaar’.  Op dit persoonlijke album stelt Maan zich kwetsbaar op.  Zo vertelt de zangeres “Ik ben superblij met wat er nu allemaal met mij gebeurt in mijn leven, maar wil jullie ook de andere kant laten zien.”

 

Maan staat samen met haar band op 21 februari in een uitverkochte Popzaal Victorie in Alkmaar, waar haar zij nieuwe clubtour 2020 aftrapt. Op 27 maart sluit de zangeres haar uitverkochte clubtour af met een concert in Paradiso Amsterdam.