Extince neemt liever in de studio muziek op

Extince neemt liever in de studio muziek op

Liever niet thuis

Rapper Extince vindt het beter om nieuwe muziek in de studio op te nemen. De 50-jarige rapper zegt dat het hebben van een huisstudio heel veel nadelen met zich meebrengt.

In een interview met NRC zei Peter Kops (bekend als Extince): “Een huisstudio is niet duur tegenwoordig.Maar ik zie bij anderen hoe het eraan toegaat: de hele dag boys over de vloer die tosti’s bakken en jointjes draaien. Dat is niks voor mij.”

Maandagavond ontving de rapper Edison Pop Oeuvreprijs, voor zijn carrière die inmiddels bijna dertig jaar omvat.  Zijn nummer ‘Spraakwater’ betekende in 1998 zijn definitieve doorbraak. Tevens verscheen zijn meest recente album X drie jaar geleden.

Teksten


Extince is rappen in het Engels begonnen, maar heeft later het Nederlands omarmd. Hij meldt dat hij zijn teksten nergens opschrijft, want hij onthoudt het in zijn hoofd. “Ik componeer in mijn gedachten”, vertelt Kops. “Als je het schrijvend doet, is het alleen maar tekst, dat heeft met ‘flow’ of ritme niks te maken. En daar gaat het juist om”, meldt hij aan de krant.