De grote kanshebbers voor 100% NL Awards

De grote kanshebbers voor 100% NL Awards
De genomineerde voor de 100% NL Awards zijn bekend. De publieksprijs voor Nederlandse popmuziek wordt uitgereikt in zeven categorieën: ‘Zanger’, ‘Zangeres’ en ‘Band van het Jaar’, ‘Album van het Jaar’, ‘Hit van het Jaar’ en ‘Doorbraak van het Jaar’.

Anouk, Ilse DeLange, Julia Zahra, Leonie Meijer, Miss Montreal, O’G3NE, Sharon Doorson, Shary-An en Trijntje Oosterhuis zijn genomineerd voor ‘Zangeres van het Jaar’.

Ali B is de grote kanshebber van de 100% NL Awards. Hij is genomineerd in de categorie ‘Zanger van het Jaar’ en ‘Hit van het Jaar’.  Ali gaat de strijd om ‘Zanger van het Jaar’ te worden aan met André Hazes Jr., Diggy Dex, Dotan, Douwe Bob, Guus Meeuwis, Jan Smit, Kenny B, Marco Borsato, Mr. Probz, Nick & Simon en Nielson.

Voor de titel ‘Band van het Jaar’ zijn onder anderen de 3JS, The Common Linnets en Chef'Special genomineerd. Maan, Stephanie Struijk en Sam Feldt maken onder anderen kans op de titel ‘Doorbraak van het Jaar’. ‘Album van het Jaar’ kan gewonnen worden door onder anderen Jeroen van Koningsbrugge met ‘Songs Of Life’, Kensington met ‘Control’ en‘Golven’ van Diggy Dex.

‘Kus Van Mij’ van Guus Meeuwis, ‘One Last Drink’ van Miss Montreal en ‘Shadow Wind’ van Dotan maken onder meer kans op de titel ‘Hit van het Jaar’.

Er kan tot en met 31 december kan er gestemd worden. De 100% NL Awards 2016 vinden dinsdag 7 februari 2017 plaats.