Jamai na elf jaar weer in top tien

Jamai boeken bij Jan Vis. Jamai is EXCLUSIEF te boeken bij Jan Vis artiesten en evenementen: 073-5219151 of info@janvis.nl.

Elf jaar nadat hij de eerste editie van Idols won, keert Jamai Loman terug in de top tien van de GfK Dutch Single Top 100. Dat doet hij met zijn cover van Gevallen Of Gevlogen van Guus Meeuwis die deze week op een vijfde plaats binnenkomt in de lijst.

Jamai zong het liedje vorige week vrijdag in de vierde editie van The Passion waarin hij de rol van Judas vertolkte, waarna het nummer massaal werd gedownload en even op de eerste plaats van de iTunes-lijst stond genoteerd. Naar het door de EO en RKK uitgezonden spektakel keken meer dan drie miljoen mensen.

Nadat Jamai in maart 2003 een nummer 1-hit scoorde met zijn winnende liedje Step Right Up – waarvan meer dan 300.000 exemplaren werden verkocht – stond hij in datzelfde jaar nog één keer in de top tien met zijn duet When You Walk In The Room met Idols-collega Dewi (no. 7).

Jamai vervolgde zijn carrière als musicalster. Zo speelde hij rollen in musicals als Les Misérables, Droomvlucht, Miss Saigon en Jesus Christ Superstar. In december vorig jaar scoorde Jamai nog een hitje met zijn versie van Avicii’s Wake Me Up! (no.26) dat hij zong in het SBS6 programma Beter Dan Het Origineel.

De originele versie van Gevallen Of Gevlogen is afkomstig van Guus Meeuwis’ album Armen Open uit 2011. Het nummer is door hem geschreven samen met Jan Willem Rozenboom en JW Roy. De versie van Jamai is geproduceerd door Jochem Fluitsma & Eric van Tijn, ook de producers van zijn oude en enige nummer 1-hit Step Right Up.

Bron: Entertainment Business