K-otic maakt comeback

K-otic maakt comeback


Gisteren werd via Telegraaf bekend gemaakt dat K-otic werkt aan een reünieconcert. Dé popsensatie uit Starmaker is een crowdfundingactie gestart om hun plannen te realiseren. Als K-otic minimaal 1000 kaarten verkoopt, gaat de reünie daadwerkelijk plaatsvinden op 10 december 2016. Meer info over de actie, vind je hier!

De sociale media ontplofte gisterenavond en vrijwel alle Nederlandse radiostation besteedde aandacht aan dit heuglijke nieuws. Het bericht van Telegraaf is inmiddels ruim 6000 keer gedeeld op Facebook! Vanmorgen was de groep te gast bij Mattie en Wietze om te vertellen dat ze, naast het eindconcert in december, ook zullen optreden tijdens de Foute Party van Q-music eind juni. Aanstaande zondag is K-otic in de studio bij Carlo’s TV Café, waar ze hun eerste optreden in lange tijd zullen doen.

K-otic

K-otic, het Engelse woord voor chaos, bracht ook daadwerkelijk chaos. Hun eerste single ‘Damn I think I love you’ kwam binnen op nummer 1 en verkocht meer dan 100.000 exemplaren. Hun debuutalbum Bulletproof kwam binnen op 1, bleef daar 7 weken staan, en werd met bijna 240.000 verkochte exemplaren dubbel platina en het best verkochte album van dat jaar. K-otic was de best bezochte Nederlandse live act mede dankzij 2 uitverkochte shows in de Heineken Music Hall en een volledig uitverkochte tour die afgesloten werd met twee shows in Paradiso. Nog niet eerder had een Nederlandse popgroep dit voor elkaar gekregen. Als de band in 2003 besluit te stoppen met een afscheidsshow staat de zaal vol huilende fans om hun idolen nog eenmaal met elkaar op het podium te zien staan. Zelfs tot de dag van vandaag wordt de inmiddels volwassen bandleden gevraagd wanneer ze weer eens samen te zien zullen zijn.