Lamme Frans gaat met nieuwe video het schip in

Lamme Frans gaat met nieuwe video het schip in


Een beetje schrikken was het wel voor de meest dronken Brabander van Nederland. Toen Lamme Frans uit Stampersgat ontdekte dat zijn verre voorvader een zeeheld was stond hij even gek te kijken. “Letterlijk zelfs! Da kunde in munne nieuwe clipke zien, ik wist nie wat ik zaag!” aldus de zowel beschonken als besnorde feestbrabo.

Hollywood aan d’n Dintel

Lamme Frans en zijn zeezuipende voorvader schitteren in de nieuwe muziekvideo als ware filmsterren. De special effects en decorstukken spatten van het beeld. Toch blijft Frans er nuchter onder. “Ze hebben uit Hollywood wel al gebeld, maar die waoren verkeerd verbonden denk, ik kon d’r niks van verstaon in ieder geval.”

16,5 miljoen YouTube-views

De internetkijker weet Frans goed te vinden. De video’s op het kanaal van de guitige conciërge in de blauwe stofjas zijn in totaal ruim zestien-en-een-half miljoen keer bekeken. Frans: “Da zijn een hoop mensen! Al kèkt ons moeder ook wel vaok moet ik zeggen.”

Lamme Frans heeft weer een bezige carnavalsperiode voor de boeg en zet met zijn Zuipschuit zwalkend koers naar menig Brabantse feestlocatie, gewapend met Knuffelbier, confetti en de vertrouwde YouTube-cameraploeg.

Bekijk ‘Lamme Frans - De Zuipschuit’ hier: