Lamme Frans presenteert landelijke carnavalsvereniging

Lamme Frans presenteert landelijke carnavalsvereniging
Wie denkt dat Lamme Frans uit Stampersgat zich deze carnaval puur bezig houdt met optreden en bier drinken heeft het mis. De vrolijke Brabantse conciërge, onder andere bekend van de feesthits "Wakker met een biertje’ en ‘Kop als een boemeltrein’, heeft namelijk in het geniep zijn eigen carnavalsvereniging opgericht. De vereniging heet ‘C.V. De Lamknatsers’ en Frans zwaait als ‘Prins Frans d’n Lamme’ de scepter. “Iedereen die van bier en feest houdt is een Lamknatser en nu horen die eindelijk allemaal samen bij één vereniging, keimooi”, aldus de immer aangeschoten feest-Brabo.

Raad van 11 gezocht
“Iedereen die erbij is op Feestboek is vanzelf lid, maar de echte Lamknatser draagt natuurlijk de prinsenonderscheiding. Overal waar ik optreed is er wel één de grootste Lamknatser, meestal degene vurraan, en die komt er dan waarschijnlijk de volgende ochtend achter dat ie door mij op het podium gehuldigd is!!” Daarnaast kan iedereen zichzelf of iemand anders opgeven om in de officiële Raad van 11 van C.V. De Lamknatsers plaats te nemen. Aandragen kan via de Facebookpagina van de kersverse vereniging. “Want een prins zonder raad is als een pils zonder bier, da is nog wel efkes een dingske.” De elf leden worden in aanloop naar carnaval door Prins Frans hoogstpersoonlijk geselecteerd en ingewijd en Frans kennende, komen daar vast hilarische beelden van.

Kwart miljoen kijkers in een weekend
Afgelopen vrijdag ging de nieuwe feestknaller van Lamme Frans in première, met de toepasselijke titel ‘Feest!’. De videoclip trok tijdens het eerste weekend ruim 250.000 kijkers op internet. In de videoclip is Lamme Frans als prins van de Lamknatsers te zien en opent hij het nummer met de lokroep “Alle Lamknatsers verzamelen!” Tijdens Frans’ carnavalstour door Brabant zal blijken of dat gelukt is.