Maan wordt coach in The voice of Holland

Maan wordt coach in The voice of Holland

Op het moment dat coaches niet op de knop drukken bij een auditie dan druipen de deelnemers af en is het einde verhaal bij The voice of Holland. Tenminste, dat was voorheen zo, maar dat veranderd in het nieuwe seizoen! Voormalig winnares Maan wordt samen met Typhoon coachduo van deelnemers die, volgens hen, ten onrechte zijn afgevallen tijdens de blind auditions, battles of knockouts. Maan en Typhoon pikken deze kandidaten eruit en geven hen de kans om alsnog een carrière uit het programma te slepen, zoals OG3NE, Duncan Laurence en Samantha Steenwijk.

 

Tussen de uitverkoren afvallers vindt een zelfstandige competitie plaats, genaamd de ‘Comeback Stage’. Deze aparte competitie loop parallel aan de reguliere talentenjacht en is vanaf 7 januari te zien op Videoland. Heeft de Comeback Stage dan geen invloed op The voice of Holland? Zeker wel! Twee van de door Maan en Typhoon gecoachte afvallers komen terug in de kwartfinales.

 

Maan, die zelf de talentenjacht won in 2016, noemt het een mooie manier om ervaring op te doen met het coachen. “Superleuk om dat samen met Typhoon te doen. We hebben allebei onze eigen input, maar zijn net twee blije eieren. Hij heeft zo’n leuke energie. Voor mij is dit een mooie leerschool, het is wel een droom van me om ooit zelf als coach in zo’n stoel te zitten.’'

 

De coachstoelen worden bezet door Anouk, Ali B, Waylon en Glennis Grace. Laatstgenoemde is nieuw en de opvolgster van Jan Smit. Het twaalfde seizoen van The voice of Holland is vanaf vrijdagavond 7 januari te zien op RTL 4.  

 

Lees ook: 'Maan geeft een eigen concert in de Ziggo Dome!'