MainStreet komt op voor slachtoffers pesten

Boyband MainStreet vraagt met de nieuwe single Dreamers en een gelijknamig forum aandacht voor de slachtoffers van pesten. De single Dreamers is gebaseerd op verhalen die de bandleden toegestuurd kregen van fans over dit onderwerp. De komende tijd gaan Daan, Owen, Nils en Rein een aantal basisscholen verrassen met een bezoek in samenwerking met de stichting Stop Pesten Nu om de gevolgen van pesten onder de aandacht te brengen. Dit kondigde hun management vrijdag aan.

Daarnaast is MainStreet ambassadeur van de Stichting Aandacht voor Pesten. ''We voelen ons zo machteloos als we al die berichten zien en willen graag helpen en iets terug doen voor de fans. We wilden iets positiefs opzetten en toen is het idee voor het liedje Dreamers en een online forum ontstaan'', vertellen Daan, Owen, Nils en Rein.

De jonge zangers spraken met instanties die zich bezighouden met pestproblematiek. Op dreamersforum.nl ontving MainStreet na de lancering op donderdag meer dan 200 berichten per uur. Jongeren kunnen er anoniem verhalen op kwijt over problemen thuis, op school of in de vriendenkring.

Op 19 april komt de videoclip uit van de single Dreamers. Dinsdag is Mainstreet te gast bij Sophie Hilbrand en Arie Boomsma in het tv-programma Dag tegen pesten van KRO en BNN.Bron: RTL Boulevard