Nieuwe plaat Roel van Velzen

Nieuwe plaat Roel van Velzen
Half november komt Roel van Velzen met zijn nieuwe album ‘Call It Luck’. “Als het album ‘Call It Luck’ heet, moet je het juist op vrijdag de dertiende uitbrengen natuurlijk”, aldus de zanger. Het is voor het eerst sinds drie jaar dat VanVelzen met een nieuwe plaat komt. “We hebben heel bewust de tijd genomen. Om te reizen, te schrijven en om rustig op te nemen.”

Twee jaar geleden is de zanger begonnen met schrijven, nadat hij en zijn vaste bandleden een reis door het Afrikaanse land Congo reisde. “Door te zien hoe intens muziek daar beleefd wordt kreeg ik allerlei nieuwe muzikale prikkels en de meest positieve energieboost die ik ooit heb gevoeld. Meer dan ooit lukt het me om muziek te maken zonder na te denken over hoe het hoort en of dit wel is wat mensen van mij verwachten”.

De nieuwe single ‘Phoenix’, die vrijdag uitkomt, geeft volgens de muzikant de sound van het album goed weer. “Het is een positief geladen strijdlied, met heel veel samenhang”. De plaat ‘Call It Luck’ bevat samenwerkingen met Alain Clark, de Congolese muzikant Innoss’B, Twan van Steenhoven en het Keniaanse koor de Hibby GB’s.