Nieuwe theatertour Pater Moeskroen

De Nederlandstalige pop-folkband Pater Moeskroen, bekend van de hits Roodkapje, Hela Hola, Laat maar Waaien en Joost, gaat weer de planken op. Na 11 succesvolle theatertours gaat nummer 12 onder de noemer Vagebond in februari 2015 in première. De voorverkoop is gestart via de diverse theaters. Pater Moeskroen brengt in Vagebond een muzikaal programma over liefde, dromen, afscheid en succes! Maar eerst wordt zanger en bandlid van het eerste uur, Marcel Sophie uitgezwaaid. Na bijna 29 jaar zegt Marcel Pater Moeskroen vaarwel.

Marcel Sophie en zijn laatste tour


Marcel Sophie, de man van elastiek met de “karakteristieke kop” en voor velen de belichaming van Roodkapje, heeft besloten met zijn gezin het geluk te gaan beproeven in Engeland. De band staat op het punt de laatste ronde door Nederland te gaan maken met Marcel aan boord. In een zestal krappe pubs en zalen zal de band unieke shows verzorgen die terug gaan naar de Keltische sound van de band. Pater Moeskroen’s Pubtour 2014 zal bol staan van folk, bier en dus ook van afscheid!

Jeroen Goossens


Lead-zanger Bart Swerts geeft aan zijn compaan op het podium te gaan missen, maar kijkt er naar uit de nieuwe theatertour, die in januari 2015 van start gaat, in te zetten met frisse nieuwe inbreng. Voor de voorstellingen van Vagebond zal niemand minder dan Jeroen Goossens de band komen versterken. Jeroen maakte van 1999 tot 2006 deel uit van Pater Moeskroen en is een virtuoos op een werkelijk ongekend aantal blaasinstrumenten.

Vagebond


In de nieuwe theatervoorstelling Vagebond zwerven De Paters langs paden van liefde, dromen, afscheid en succes en bezingen deze onderwerpen met een lach en een traan. De heren komen niet alleen… Tezamen met meer dan 60 instrumenten vragen zij het publiek aan te sluiten bij hun aanstekelijk feest met dampende folk en hartstochtelijke ballades. Samen brengen ze nieuwe parels en oude bekenden. Na afloop van de voorstelling feesten ze traditiegetrouw verder in de foyer, waar de heren hun grootste hits voor het publiek spelen!