Nieuwe video: Sway - Back Pocket Girl

Donderdag 22 mei aanstaande brengt het meidentrio Sway hun nieuwste single uit. De naam van de single is Back Pocket Girl en is door de meiden zelf geschreven, in samenwerking met songwriters Aïrto Edmundo en Guido Maat.

De single Back Pocket Girl is een krachtig nummer. De videoclip schetst een situatie waar de meiden van Sway geketend zijn aan dezelfde jongen. Hij belt ze op wanneer hij zich verveelt, zonder rekening te houden dat de drie zangeressen ondertussen smoorverliefd op hem zijn. De meiden willen niet langer aan het lijntje gehouden worden en maken zich los van hem. Sway benadrukt dit in de lyrics: ‘I don’t wanna be a maybe, been that for too long.’

Sway bestaat uit de drie zangeressen Aïcha (22), Janice (22) en Saja (21). De meiden zijn alle drie afgestudeerd aan de Dutch Academy of Performing Arts in Zoetermeer. Sway is bekend geworden door hun deelname aan het muziekprogramma X Factor, waarin Angela Groothuizen de groep coachte. Na X Factor werden de meiden de vaste achtergrondzangeressen van de theatertour Angela en de Optigan, waarmee ze langs de Nederlandse schouwburgen tourden.

De Brand New Talent Academy biedt Sway de mogelijkheid om op zoek te gaan naar hun eigen signatuur. De academy is opgericht voor aanstormend talent door Angela Groothuizen en Brand New Live. Sway wordt hier begeleid op het gebied van tekstschrijven, componeren en optredens.