O'G3NE op #1 met nieuwe album

O'G3NE op #1 met nieuwe album
Het debuutalbum We Got This van O’G3NE komt deze week binnen op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100. Het damestrio dankt die eerste positie onder meer aan de zojuist gestarte theatertour en een goede voornotering bij bol.com.

“De reden voor het succes is een combinatie van factoren. Er zijn cd’s verkocht tijdens de eerste paar shows van de uitverkochte theatertour, maar daarnaast vooral ook een erg goede voornotering via onder anderen Bol.com. Kennelijk zaten veel mensen op het album te wachten. Een vliegende start dus,” aldus Maaike Vonk, manager artists & creative services bij BMGTalpaMusic.O’G3NE wordt gevormd door de zussen Lisa, Amy en Shelley Vol uit Fijnaart. Als Lisa, Amy & Shelley namen zij in 2007 deel aan het Junior Songfestival waar zij met het liedje Adem In Adem Uit op een elfde plaats eindigden. Vervolgens scoorde het trio verschillende hitjes en leverden zij twee albums af, te weten 300% (208; hoogste positie in Album Top 100 no. 26) en Sweet 16 (2011; no. 45).

In 2014 debuteerden de zusjes als O’G3NE in The Voice Of Holland. Met in dit programma gezongen covers van onder meer Emotion (origineel: Bee Gees), Change Will Come (Alain Clark) en Hold On (Wilson Phillips) scoorde O’G3NE drie hits op rij. In december 2014 wist O’G3NE  de finale van The Voice Of Holland te winnen met het liedje Magic, waarmee de dames een derde plaats als hoogste notering in de Single Top 100 wisten te behalen.

Het in Londen onder leiding van het producerteam Aerials opgenomen debuutalbum We Got This van O’G3NE bevat acht gloednieuwe nummers, waaronder de huidige single Loved You First, plus de bonustrack Take The Money And Run. Het album is uitgebracht via BMG Rights en wordt gedistribueerd door [PIAS].

Gelijktijdig met de release van het album is de nieuwe theatertour Three Times A Lady van O’G3NE van start gegaan. De 43 shows tellende theatertour is vrijwel helemaal uitverkocht. Zo treedt O’G3NE vanavond op in de uitverkochte schouwburg van Almere en morgen in het eveneens uitverkochte theater van Zaltbommel.

Bron: Entertainment Business