Spotify voorspelt uitkomst Eurovisie Songfestival

Spotify voorspelt uitkomst Eurovisie Songfestival

Net als vorig jaar gaat Italië het Eurovisie Songfestival winnen. Althans dat is wat Spotify voorspelt, ze zijn bij deze uitslag gekomen door een combinatie af te nemen van luisteraars en streams. Zo zeggen ze ook dat Zweden eindigt als tweede en Nederland als derde.

Het Eurovisie Songfestival gaat dinsdag van start met de eerste halve finale in de Italiaanse stad Turijn.

 

Italië doet mee met het liedje Brividi van Mahmood en Blanco. Dit nummer is nu al "het meest gestreamde nummer in 70 procent van de 40 deelnemende landen", laat Spotify weten. Daarna volgen de nummers Hold me Closer van de Zweedse zangeres Cornelia Jakobs en natuurlijk onze eigen inzending De Diepte van S10.

 

De Oekraïense inzending, het lied Stefania van Kalush Orchestra, komt wereldwijd op bijna zes miljoen streams. Daarmee belandt het lied "in een derde van de Eurovisielanden op de eerste of tweede plek".

 

Vorig jaar goed voorspeld

Spotify wist de winnaar vorig jaar goed te voorspellen. Toen won de Italiaanse rockband Måneskin met het lied Zitti e buoni, dat toen volgens Spotify het meest gestreamde Eurovisie Songfestival lied ooit was wereldwijd.

Volgens Spotify blijkt uit de luister gegevens dat het Eurovisie Songfestival steeds populairder wordt onder jongeren: 71 procent van de luisteraars naar Eurovisie-playlists was vorig jaar tussen 13 en 34 jaar oud.