Tommie Christiaan is Jezus in The Passion 2018

Tommie Christiaan is Jezus in The Passion 2018

Tommie Christiaan en Glennis Grace vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de achtste editie van The Passion. Het muzikale paas-evenement vindt op donderdag 29 maart plaats in de Bijlmer. Zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus. Bert van Leeuwen zal verslag doen van de processie.

Deze namen werden gisteravond onthuld via een livestream op Facebook. Later op de avond waren de castleden te gast bij Jinek op NPO 1 en verzorgden daar een muzikale bijdrage. Ook Pilatus-acteur Arjan Ederveen werd bekendgemaakt bij Jinek. De bekendmaking van de verteller volgt op een later moment.

Tommie Christiaan is zeer enthousiast over zijn rol: “The Passion staat al heel lang op mijn bucketlist. Het is zo’n waanzinnige productie, dat het voor mij als zanger en acteur supergaaf is om er überhaupt aan mee te mogen doen. Maar ik kan niet beschrijven hoe ongelofelijk trots ik ben en hoe vereerd ik me voel dat ik ook nog eens de rol van Jezus op me mag nemen.”

Ik zie jou in de Bijlmer
The Passion staat dit jaar in het teken van het thema ‘Ik zie jou’ en het tv-evenement vindt plaats in het ArenaPark in Amsterdam-Zuidoost. In onze dichtbevolkte hoofdstad waar mensen naast elkaar, maar soms ook langs elkaar heen leven, wordt dit jaar een verhaal gebracht dat gaat over omzien naar elkaar, over samen in plaats van alleen. De uitzending is op Witte Donderdag 29 maart live op NPO 1 en NPO Radio 2.

Over Tommie Christiaan
Tommie Christiaan is bij een groot publiek bekend geworden door zijn hoofdrol in de musical Zorro en het voorafgaande tv-programma ‘Op Zoek Naar Zorro’. Verder was hij te zien in onder meer Grease en Hair en dit seizoen als Emilio Estefan in ‘On Your Feet!’. In 2017 zong hij de sterren van de hemel in Beste Zangers. Op 16 maart a.s. komt zijn debuut-EP ‘Zoveel Liefde’ uit, gevolgd door een theatertour in het najaar.