Twee Edisons voor Ronnie Flex

Twee Edisons voor Ronnie Flex

Boegbeeld van een generatie

 

Maandagavond heeft Ronnie Flex twee Edisons prijzen gewonnen bij de Edison Pop 2018. De rapper won de prijzen in de categorieën Hiphop en Album.

De jury zei over Ronnie Flex dat hij is gegroeid tot het “artistiek imponerende, boeiende en uitgesproken boegbeeld van een ongekend succesvolle nieuwe generatie hiphopartiesten”.

De jury over de plaat van de rapper: “Rémi is een modern meesterwerk. Een plaat die met de luisteraar meegroeit, vol talloze spannende muzikale details en terzijdes, waarop Ronnie Flex ook binnen de nummers zelf voortduren de overlap opzoekt tussen muziekgenres. Continu jagend op zoek naar nieuwe inspiratie en het verder perfectioneren van zijn sublieme sound.”

Extince


De rapper Extince kreeg de oeuvreprijs. “Deze pionier inspireerde in zijn inmiddels meer dan dertig jaar durende carrière complete generaties rappers met zijn ijzersterke singles, zijn klassieke albums en met zijn humor en openhartigheid, als een flexibele, briljante verteller en jongleur met taal, met een fijn gevoel voor muziek en melodie, voor pakkende punchlines en producties, en voor ritme en cadans”, zei de jury.

Andere artiesten


Verder in de avond won Chef’Special de Edison Pop, DI-RECT had de prijs in de categorie Rock. Vervolgens kreeg Yellow Claw (dance) een Edison, Thomas Azier (Alternative), Roxeanne Hazes (Nederlandstalig), Tino Martin (Volksmuziek), Naaz met regisseur Folkert Verdoorn (Videoclip) en Wulf (Song).

Sinds 1960 worden de Edison Popprijzen uitgereikt. De categorieën zijn juryprijzen die zich richten op artiesten van Nederlandse bodem.