Twenty 4 Seven - Slave To The Music (1993)

Twenty 4 Seven - Slave To The Music (1993)
Op 5 oktober 1993 bereikte 'Slave To The Music' van Twenty 4 Seven de top 5 van de Nederlandse hitlijsten. Niet veel later bestormde het nummer ook de internationale hitlijsten en belandde het in vele landen in de hoogste regionen, waaronder Australië, Duitsland en alle Scandinavische landen.

Over 'Slave To The Music'

Nadat Captain Hollywood zijn contract met Twenty 4 Seven had uitgediend, moest Ruud van Rijen op zoek naar een nieuwe rapper. Via Sven van Veen kwam hij terecht bij Stay-C, die destijds nog bekend was als Stacey Paton. De twee begonnen nieuwe nummers te schrijven wat in 1993 resulteerde in ‘Slave To The Music’. Dit nummer bleek een schot in de roos en was de doorbraak voor Twenty 4 Seven wereldwijd. Het nummer, waarin Stay-C en Nance te horen waren, werd een wereldhit en bereikte in vele landen de hoogste regionen in de hitlijsten.

Vele grote hits volgden: ‘Is It Love’, ‘Take Me Away’, ‘Leave Them Alone’, ‘Oh Baby’. Allen gezongen door Stay-C en Nance. In 1993 en 1994 was Twenty 4 Seven samen met 2 Unlimited de meest succesvolle eurodance-groep ter wereld en kreeg daarvoor de Nederlandse exportprijs. Twenty 4 Seven verkocht wereldwijd namelijk ruim 18 miljoen geluidsdragers en ontvangen hiervoor vele gouden en platina platen.