'WE'RE GOING TO IBIZA!' OP #1 IN OOSTENRIJK!

'WE'RE GOING TO IBIZA!' OP #1 IN OOSTENRIJK!
Bijna 20 jaar na de officiele release staat ‘We’re Going To Ibiza!’ van Vengaboys op nummer één in de Oostenrijkse iTunes hitlijst! Dit keer als protestlied.

Afgelopen week werd Oostenrijk geschokt door de val van de Oostenrijkse regering. Veroorzaakt door een video waarin te zien is hoe een beschonken Heinz-Christian Strache, de vice-kanselier van Oostenrijk, zich op Ibiza door een Russische investeerder laat omkopen.

De bekende Duitse komiek en TV host Jan Böhmermann tweette afgelopen vrijdag de videoclip van 'We're Going To Ibiza!' naar zijn ruim 2 miljoen Twitter-volgers. Inmiddels staat de teller op zo’n duizend retweets en bijna 7000 likes. ‘We’re Going To Ibiza!’ wordt momenteel massaal gedownload en gestreamd en hiermee lijkt het nummer van Vengaboys het meest populaire protestlied in Oostenrijk te worden.

Het is niet de eerste keer dat een hit van Vengaboys viral gaat. Twee jaar geleden bereikte ‘Boom, Boom, Boom, Boom!!’ opnieuw de Britse hitlijsten nadat een man uit Gloucester een spontaan straatfeest veroorzaakte door het nummer uit zijn autospeakers te laten knallen. Het filmpje dat hij daarbij opnam en op social media plaatste werd tientallen miljoenen keer bekeken.

Vengaboys zijn populairder dan ooit tevoren! Europe’s #1 Party Act scoorde in de jaren ’90 en ’00 wereldhits met o.a. ‘We Like To Party! (The Vengabus)’, ‘Boom, Boom, Boom, Boom!!’, ‘We’re Going To Ibiza!’, ‘Shalala Lala’ en vele anderen. Sinds hun terugkeer op het podium in 2009 tourt het viertal non-stop de wereld rond voor arenashows en optredens op de grootste festivals in o.a. Australië, Canada, Europa en Zuid-Amerika.