Anouk boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Al jaren wordt Anouk gezien als de populairste rockzangers van Nederland. In 1996 kwam haar eerste single ‘Mood Indigo’ uit, een nummer dat werd geschreven door Golden Earring leden Barry Hay en George Kooymans. In datzelfde jaar tekende Anouk ook haar eerste platencontract bij label Dino Music. Maar haar grote doorbraak kwam in 1997 toen haar single ‘Nobody’s Wife’ wekenlang hoog in de Nederlandse hitlijsten stond. Ook in Noorwegen, Zweden, België, Finland en Denemarken kwam het nummer in de Top 10 terecht. Eind 1997 werd ook het debuut album van Anouk gelanceerd; ‘Together Alone’, wat geproduceerd werd door Hay en Kooymans. Het album werd een groot succes; In Nederland werd ‘Together Alone’ maar liefst 3 keer platina. Daarnaast wist het album in Scandinavië en Italië respectievelijk de gouden en platina status te behalen.

In 1998 kwamen de singles ‘It’s So Hard’ en ‘Sacrifice’ uit. Vanwege het grote succes van het album en de singles, trad Anouk ook veel op. Zo stond ze op grote festivals zoals Noorderslag, Parkpop en KoninginneNach. Ook trad ze op tijdens het Pinkpop festival in Landgraaf, waar ze met een ei bekogeld werd, vervolgens haar shirt uittrok en onverstoorbaar doorzong, slechts gekleed in haar beha.


Het tweede album van Anouk kwam eind 1999 uit; ‘Urban Solitude’. De eerste single van het album ‘R U Kiddin’ Me’ werd direct een hit, wat er voor zorgde dat het album vanuit het niets op de nummer 1 positie van de Album Top 100 binnen kwam. 


In 2001 verscheen een speciaal album met niet eerder uitgebrachte nummers; Op ‘Lost Tracks’ stonden duetten met K’s Choice zangeres Sarah Bettens en Postman. Verder stonden er veel alternatieve en akoestische versies op het album en ook alle tot dan toe gemaakte videoclips.


Na het derde studioalbum van Anouk, ‘Graduated Fool’ uit 2002, droeg Anouk een jaar later ook bij aan het ‘Radio JXL’ album van Junkie XL met de track ‘Between These Walls’. Vervolgens verscheen begin 2004 het album ‘Update’, wat een verzameling was van reeds bestaande nummers, maar dan in een akoestische versie. Ook kwam tegelijkertijd ‘Close Up’ uit, een DVD met hierop onder andere liveoptredens van diverse festivals en een bonus-CD. In december 2004 kwam Anouk’s nieuwe album ‘Hotel New York’ binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Er zijn inmiddels ruim 200.000 exemplaren van verkocht, wat goed is voor vier keer platina en zes keer goud. Het nummer ‘Girl’ wat op het album staat, werd een enorme hit en stond maar liefst 26 weken in de Top 40.


Eind 2005 gaf Anouk vier uitverkochte concerten in Rotterdam en Antwerpen. In april 2006 kwam vervolgens de live-DVD ‘Anouk Is Alive’ uit, met hierop opnames van de Ahoy concerten. Ook was Anouk te zien op Paaspop, Bospop, Rock Werchter, Lowlands en ze trad op voor maar liefst 280.000 mensen op het Museumplein in Amsterdam tijdens Koninginnedag.


Het vijfde studioalbum van Anouk, ‘Who’s Your Momma’, kwam uit in 2007. Ook dit album kwam  op nummer 1 binnen in de Album Top 100, waardoor het haar vijfde nummer 1 album werd en het vierde debuut op de eerste plaats.


In 2009 verscheen er weer een nieuw album van ‘Anouk’; ‘For Bitter Or Worse’. Ook dit album kwam binnen op nummer 1 van de Album Top 100 en behaalde tevens de Gouden status. De eerste single van het album ‘Three Days In A Row’ stond tegelijkertijd in alle Nederlandse hitlijsten op nummer 1; De Mega Top 50, de Top 40, de Single Top 100 en de downloadcharts.


Anouk’s zevende studioalbum kreeg als titel ‘To Get Her Together’ en deze kwam in mei 2011 uit. Later in 2011 verscheen ook ‘Live At Toomler’, een livealbum met live-versies van nummers die grotendeels afkomstig zijn van het ‘To Get Her Together’ album.


In mei 2013 mocht Anouk Nederland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival in Zweden. Met de ballad ‘Birds’, wist ze de negende plaats te behalen, de hoogste notering voor Nederland in veertien jaar. In dezelfde maand kwam ook Anouk’s album ‘Sad Singalong Songs’ uit; een album met 10 filmisch georkestreerde ballads. Het was het eerste album dat verscheen op haar eigen label Goldilox. Op de dag van de release wist het album al de Platina status te behalen.


In 2015 was Anouk voor het eerst te zien als coach in de populaire TV-talentenjacht ‘The Voice Of Holland’. Een jaar later, in 2016, kwam het vijftiende studioalbum van Anouk uit; ‘Fake It Till We Die’. Dat jaar was ze ook te zien in ‘The Voice Kids’ als coach en ook ‘The Voice Family’, een spin-off van ‘The Voice Of Holland’, mocht Anouk haar opwachting maken.


Op 20 oktober 2018 bracht Anouk voor het eerst een Nederlandstalig album uit. ‘Wen D’r Maar Aan’ kwam in de eerste week binnen op nummer 1 in de Album Top 100. 

 

 

 


Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Wist je dat...

Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

2019 It's A New Day
2009 Nobody's Wife

Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons