Belle Perez

Een 20-jarig jubileum is vaak reden tot stilstaan en terugkijken naar wat is geweest. Maar niet wat zangeres Belle Perez betreft. Zij kijkt het liefst vooruit, naar nieuwe uitdagingen, mooie projecten, andere podia. Maria Isabel Pérez Cerezo (1976) voelt zich na 20 jaar bikkelen als arti­est én als mens steeds vrijer in de keuzes die ze maakt.

‘Dankzij de showbusiness ben ik opgebloeid, geworden tot wie ik nu ben. Ik zit enorm goed in mijn vel, de puzzel van mijn leven past nu zo mooi in elkaar! Als artiest durf ik andere stijlen en genres aan, gaan de remmen los. Ik heb op het podium mezelf ontdekt.’

Al blikt ze zelf het liefst de toekomst in, haar verleden verklaart meteen waarom de weg naar succes voor haar extra bochtig was. Als doch­ter van Spaanse ouders groeide ze beschermd op in het kleine Ham­ont-Achel in België. Ze ging naar school bij de nonnen, een timide kind van twee culturen dat pas in de showbizz leerde zichzelf meer te laten gelden.

Haar Spaanse roots vind je terug in haar muziek, maar eigenlijk in haar hele wezen. Niet voor niets heeft ze nog steeds de Spaanse national­iteit. ‘Spanje zit in mij, in mijn vurigheid maar ook in mijn verlangen naar rust, eenvoud en stilte’, zei ze ooit.

Haar eerste stapjes als zangeres zette ze als kind, toen ze zong in fla­mencogroepjes en deelnam aan talentenjachten. Bij het grote publiek werd ze bekend in 2000, door haar deelname aan het programma Eu­rosong, de Belgische voorronde voor het Eurovisiesongfestival, met het liedje 'Hello World'. Al heeft ze uiteindelijk nooit meegedaan aan het Eurovisie Songfestival, ze vestigde in haar tweede moederland wel haar naam als zangeres en tv-presentatrice en scoorde hit na hit. Ook internationaal werd ze opgemerkt. Ze kreeg een platencontract in Amerika en toerde vervolgens door Noord- en Zuid-Amerika.

In Nederland kan Belle rekenen op een grote fanbase, met name sinds ze in 2004 samen met Jan Smit het Tros Muziekfeest op het plein pre­senteerde. Ze stond in Ahoy’ en in de Heineken Music Hall. Haar roem kreeg een sneeuwbaleffect toen ze met haar derde album 'Baila Perez', de slimme switch maakte van pop naar latin, een stijl die haar op het lijf is geschreven. Ze was ‘thuis’. Hits als 'Que Viva La Vida', 'Enamorada' en 'Ave Maria' zitten in ons muzikale geheugen gegrift. Sinds 2007 weet ze ook het theater vrijwel jaarlijks te vinden.

Al deze ervaringen hebben haar gevormd tot wie ze nu is: een zangeres die op haar gevoel afgaat, vertrouwt op wie ze zelf is. Haar nummers kiest ze eveneens op gevoel, nummers die haar niet liggen en die ze dus niet met oprechte overtuiging kan brengen, zal ze niet opnemen.

Belle Perez kiest haar eigen pad, en gaat voluit voor haar dromen. Ze zit ruim 20 jaar in het vak, en is gelukkiger dan ooit. Alles in het leven draait volgens haar uiteindelijk om de liefde. ‘Wie de liefde niet heeft, bezit helemaal niks.’

 

Belle Perez boeken? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.


Wist je dat...

Belle Perez

Belle Perez

2021 Contigo
2019 Fiesta Perez
2019 Indirectas
2010 La Colegiala 79
2008 Dime Que Tú Quieres 6
2008 Amame 44
2008 Tú / You 31
2007 Djolei Djolei 40
2007 Hoy (Le Pido A Dios) 63
2006 El Mundo Bailando 7
2006 Ave Maria 18
2006 Gotitas De Amor 61
2005 Que Viva La Vida (Chiquitan) 2
2005 Dime 16
2004 Bailaremos 57
2004 Enamorada 45
2004 Hijo De La Luna (ft. Voice Male) 28
2004 El Ritmo Caliente 38
2002 Me & You (ft. Jody Bernal) 8
2002 Get Up And Boogie 61
2001 Honeybee 67
1999 Hello World 84

Belle Perez

Belle Perez
 

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Zoek artiesten