Berget Lewis boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Berget Lewis staat tot ver over de grenzen op de grootste podia en betovert haar publiek tijdens haar concerten. Ze leverde met haar album ‘Berget Lewis’ uit 2013 een zeer persoonlijk muzikaal statement af, dat juichende kritieken kreeg. Ze blies met haar krachtige stemgeluid keer op keer het dak van het immense Ziggo Dome als een van ‘Ladies Of Soul’. Ze schitterde als Maria in het televisiespektakel ‘The Passion’ en als Effie White in de musical ‘Dreamgirls’. Ze deelt haar passie voor muziek met aanstormend jong talent. Ze is een duizendpoot die haar talenten ten volle benut en daarmee ongelofelijk veel mensen enorm veel plezier doet.

“Ik ben een beetje een verwend meisje aan het worden”, lacht Berget. “Want het Ziggo Dome begint zo’n beetje mijn tweede thuis te worden. Ik heb er samen met de ‘Ladies Of Soul’ twaalf keer gestaan, trad er op met ‘Musicals in Concert’ en deed er shows op meerdere corporate events. Straks ga ik het nog normaal vinden dat ik daar zo vaak mag zingen.”

Maar Berget Lewis doet veel meer dan optreden in gigahallen. In 2014 en ’15 schitterde ze negen maanden lang in ‘Dreamgirls’. “Het musicalleven is heel anders dan het bestaan van popzangeres. Het is dag in dag uit vroeg aanwezig en laat thuis zijn, met zware repetitie- en tourschema’s. Daarnaast is een musical als ‘Dreamgirls’ vocaal en fysiek erg heftig”, zegt Berget. “Maar het was een werkelijk fantastische ervaring. Toch ben ik ook blij dat ik nu weer gewoon een concert kan geven in, bijvoorbeeld, Paradiso.”

Berget kan terug kijken op een geslaagde tournee met haar theatertour "Discover Berget Lewis" waarmee zij van oktober 2016 tot mei 2017 geschitterd heeft in vele theaters door het hele land. “Mijn tweede theatershow ‘Blooming’ uit 2013 betekende heel veel voor mij. Ik wilde laten zien dat ik niet anders ben dan de mensen in de zaal”, zegt Berget. “Ik heb ook mijn tekortkomingen, ik heb ook wel eens de blues, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Maar dan is er altijd de muziek waar we met z’n allen zo enorm van kunnen genieten.”

Ook bij de show “Discover Berget Lewis “ heeft ze haar publiek via de muziek op een heel persoonlijke manier met haar kennis laten maken: “Ik vertelde anekdotes, dingen die me overkomen zijn, wat me allemaal zoal bezighoudt. En ik zong liedjes die heel autobiografisch zijn. Muziek voert de boventoon en zo nam ik de mensen mee op een persoonlijke reis. Het was een heel vrolijke, knallende show.”

Via Bergets muziek leer je haar pas echt kennen. Daarom werkt ze ook voortdurend aan nieuw materiaal voor haar volgende album. “Gewoon gaan zitten en songs schrijven werkt niet. Daarom verzamel ik alles wat spontaan in me opkomt. Soms valt me opeens een stuk tekst in en dat schrijf ik dan ter plekke op. Of ik wordt ’s nachts wakker met een mooie melodielijn in mijn hoofd. Die leg ik dan onmiddellijk vast. Op het moment dat ik de opnamestudio in ga, werk ik dat allemaal uit.”

Ook tourde Berget in Indonesië, waar ze op uitnodiging van de Nederlandse ambassadeur een spetterende show gaf in het Erasmushuis en knalde op het Java Jazz Festival. “Het was zo leuk om te zien hoe het publiek reageerde”, zegt Berget. “Niemand kent mij daar, maar ze hadden enorm veel waardering voor wat ik daar deed. We gaan dan ook andere landen in Zuid-Oost Azië bezoeken. Ik verheug me daar op, want ik heb gemerkt dat men daar heel veel liefde voor muziek heeft.”

Berget deelt haar passie voor muziek graag met de jeugd. Zo gaf ze in Indonesië een masterclass zingen aan jong talent van de Faculty of Performing Arts op het Jakarta Institute of the Arts. Het werd een indrukwekkende ervaring. “Op dit moment staat de wereld op z’n kop, niemand vertrouwt elkaar nog, niemand durft iets te zeggen. En dan doe je zo’n workshop en via de muziek begrijp je elkaar.” Het heeft Berget de ogen geopend: “Hoe erg het ook is in de wereld, muziek kan mensen bij elkaar brengen. Dat is gewoon supermooi.”

Ook in Nederland deelt Berget haar talent en ervaring met de jeugd. “Samen met Shirma Rouse en mijn zus Donna Lewis ben ik met het ZO! Gospel Choir begonnen. Daarin krijgen de beste talenten uit de Bijlmermeer een kans om samen te zingen en ervaring op te doen. In die vijf jaar is het uitgegroeid tot een gerespecteerd merk en heeft het koor samengewerkt met veel grote artiesten.” Maar daar blijft het niet bij. Sind enige tijd biedt het ZO! Gospel Choir Junior kansen aan de jeugd. En via haar VMA, de Vocal Masterclass Academy, deelt Berget haar kennis met aanstormend nieuw talent. “We doen het allemaal zonder subsidie want we doen alles zelf, op eigen kracht. We hebben een doel, we hebben een visie en we laten ons door niets en niemand ontmoedigen. En zo zijn we heel erg bezig mèt anderen vóór anderen. Door op deze manier te werken met jong talent, delen we onze expertise met de toekomst. En daar zijn wij supertrots op.”

Zangeres, musicalster, songschrijver, producer, docent, inspirator… ze werd uitgeroepen tot ‘beste zangeres van Nederland’ maar ze is veel meer dan dat: Berget Lewis is niet minder dan een muzikaal fenomeen.


Wist je dat...
2018 Ain't Nobody
2018 It's a Man's World & Fallin'
2017 Purple Rain (live @ Ladies Of Soul)
2017 Always (live @ The X Factor UK)
2017 A Song For You (live @ The X Factor UK)
2017 Purple Rain (live @ The X Factor UK)
2016 No More Drama (live @ Ladies Of Soul)
2016 Higher (Ladies Of Soul)
2015 Ain't Nobody (live @ Hollang Zingt)
2015 Feel Good (Ladies Of Soul)
2014 Up Till Now (Ladies Of Soul)
2013 Aviator
2013 Roxanne (live @ Beter Dan Het Origineel)
2013 I'll Carry You (Ladies Of Soul)
2012 Zwart Wit
2012 And I Am Telling You (live @ Beste Zangers)

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Zoek artiesten