BLØF boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Wil je meer informatie?

📞  Bel ons

📧  Mail ons

BLØF wordt in 1992 opgericht door Peter Slager (bas/zang), Paskal Jakobsen (zang/gitaar), Bas Kennis (toetsen/zang) en Henk Tjoonk (drums). Een gedeelde passie voor Nederlandstalige liedjes met poëtische teksten vormt de basis voor de muziek van de Zeeuwse groep. In januari 1998 verschijnt de single 'Liefs Uit Londen'. Deze ballad levert Bløf haar eerste hit op. Ook de singles 'Aan De Kust' en 'Wat Zou Je Doen?', beiden oorspronkelijk afkomstig van het debuutalbum 'Naakt Onder De Hemel' uit 1995 en middels een live bonus CD aan het album 'Helder' toegevoegd, worden alsnog grote landelijke hits.

Voorafgegaan door de hitsingle 'Harder Dan Ik Hebben Kan' verschijnt in maart 1999 het album 'Boven'. Ook deze plaat wordt binnen de kortste keren bekroond met platina. Laat in de zomer reist BLØF naar Spitsbergen voor een TV-special en een ijskoud concert, dat een plaatsje verwerft in het Guiness Book Of Records als 'het meest noordelijke concert ooit gegeven'. In het najaar verzorgt BLØF een akoestische en uiterst succesvolle theatertour.

2001 begint uiterst succesvol. Op 15 januari treden zij op in een uitverkocht Ahoy en eind februari ontvangt de band wederom een Edison voor Beste Nederlandse Groep. Vervolgens begint de band aan een geheel uitverkochte theatertour door Nederland, maar deze wordt door plotselinge rampspoed gedwongen afgebroken. Op 17 maart komt drummer Chris Götte door een noodlottig motorongeval in de buurt van Middelburg om het leven. Het overlijden van Chris levert een stroom aan condoleances op de website van BLØF op, waaruit blijkt hoeveel mensen meeleven met dit immense verlies van de populaire band. Dit medeleven werd nogmaals benadrukt op de TMF Awards, waar BLØF een award won voor Beste Popgroep Nationaal. Tijdens deze avond riep Marco Borsato het publiek op voor één minuut stilte ter nagedachtenis aan Chris en eerde Kane de overleden drummer door temidden van 'Damn Those Eyes' een break te maken en daar 'Harder Dan Ik Hebben Kan' te vertolken. Ter nagedachtenis aan Chris werd in juni 2001 de live CD 'Oog In Oog - Live In Ahoy' uitgebracht. De volledige opbrengst van deze CD, die alleen te verkrijgen is op de officiële website van BLØF, zal wordt geschonken aan stichting Warchild. De band kondigt aan dat zij, ondanks het tragische verlies van Chris, zal doorgaan met doen wat zij het liefste doet, het maken van muziek, en begint na een periode van rouw aan het schrijven van nieuwe nummers. In drummer Norman Bonink vind BLØF een nieuw volwaardig bandlid.

Tijdens de opnames van het muzikale TV programma 'De Vrienden Van Amstel' speelt BLØF samen met Frank Boeijen en zijn band een aantal nummers, en maken kennis met Norman, die dan al elf jaar drummer in de vaste begeleidingsband van Frank Boeijen is. Vanwege zijn talent en zijn aangename persoonlijkheid wordt hij uiteindelijk door Bløf gevraagd in de band te komen spelen. Op 9 januari 2002 verscheen het BLØF-album 'Blauwe Ruis'. Het album is vooral een CD van Paskal, Peter en Bas, waarop ze trachten het immense verlies van Chris te verwerken, wordt Norman's mening als nieuw bandlid wel degelijk gehoord, vanwege zijn muzikale expertise en ervaring. "Qua drumtechniek heb ik een andere slag dan Chris, maar er zijn ook overeenkomsten. Ook ik heb die swingende, ronde slag, die zo goed past bij de muziek van BLØF". De groep scoort in 2003 en 2004 wederom enkele grote hits, met als mijlpaal het enorme succes in 2004 van de single 'Holiday In Spain'. Dit prachtige nummer is een duet met de wereldberoemde Amerikaanse band The Counting Crows. 'Holiday In Spain' kwam in alle Nederlandse hitlijsten op de nummer 1 positie.

In 2006 kwam het album ‘Umoja’ uit, een muzikaal verslag van de reizen van Bløf van de voorgaande  jaren. De eerste single van het album, 'Aanzoek Zonder Ringen', komt vanuit het niets op nummer 1 binnen in de hitlijsten. Ook nummers zoals ‘Hemingway’, ‘Mens’, ‘Een Manier Om Thuis Te Komen’ en ‘Donker Hart’ komen hoog in de hitlijsten. 
Op 30 juni 2006 organiseerde de band voor het eerst haar eigen festival 'Concert At Sea'. Het festival op de Brouwersdam wordt georganiseerd naar aanleiding van een eerder succesvol optreden in 2003 op dezelfde locatie. Als afsluiting van het festival treedt de band zelf op. 

In september 2007 kwam een documentaire van de band in de bioscoop, getiteld ‘Umoja Live: Een Manier Om Thuis Te Komen’, over de totstandkoming van het album en de concertenreeks in het Luxor. Een maand later werd de single ‘Alles Is Liefde’ uitgebracht. Dit was tevens de titelsong van de bijbehorende film. Het kwam op nummer 1 terecht in de Single Top 100. De film won een jaar later 2 Gouden Kalveren. 


Eind 2008 kwam het BLØF album ‘Oktober’ uit, met hierop gastzangeres Sarah Bettens van K’s Choice. De gelijknamige single van het album kwam dat jaar binnen op de eerste plaats van de Single Top 100. Hiermee scoorde de band haar vierde nummer 1-hit.


Begin 2011 werd het rockalbum ‘Alles Blijft Anders’ uitgebracht. De eerste single van het album was ‘Wijd Open’, wat eind 2010 het themanummer van 3FM’s Serious Request werd.


In 2012 vierde de band haar 20-jarig jubileum met een speciaal verzamelalbum en een bijbehorende bandbiografie. Aan het einde van het jaar ontving de band de Radio 2 Mijlpaalprijs voor het 20-jarig bestaan van de band. Kort hierop speelde de band voor de eerste keer in de Ziggo Dome in Amsterdam, die vlak daarvoor officieel geopend was.


Het elfde studioalbum van de band verscheen begin 2014; ‘In Het Midden Van Alles’. Op dit door JB Meijers geproduceerde album staan de singles ‘Spijt Heb Je Morgen Maar’, ‘Klaar Voor’ en ‘Open Je Ogen’, wat een duet is met Ilse DeLange.

Ondertussen wordt BLØF's eigen festival, Concert at Sea, steeds populairder. In 2015 was het festival toe aan zijn tiende editie, en was mede dankzij de komst van rockster Lenny Kravitz al ruim van te voren uitverkocht.


In april 2017 verscheen de twaalfde studioplaat van BLØF; ‘Aan’. Hierop staan nummer zoals ‘Wereld Van Verschil’ (met rapper Typhoon) en ‘Als Je Weggaat”, een speciale track die is opgedragen aan de in 2015 The Scene-zanger Thé Lau, met wie Paskal Jakobsen goed contact had. Van het nummer ‘Zoutelande’ van het’Aan’ album, werd in oktober 2017 een nieuwe versie uitgebracht, maar dan in duet met Geike Arnaert. Zowel in Nederland als Vlaanderen werd ‘Zoutelande’ een grote hit. In Nederland werd het zelfs 1 van de best verkochte en gestreamde nummers van het jaar.


Na het grote succes van ‘Zoutelande’ nam BLØF een nieuwe versie op van ‘Omarm’ met rapper Ronnie Flex.


Wil je meer informatie?

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Wist je dat...
2014 Spijt Heb Je Morgen Maar 41
2014 Open Je Ogen 60
2012 Zo Stil 14
2011 Beter 17
2009 De Storm (Geef Niet Op) 10
2008 Vallende Engel 90
2008 Oktober 1
2007 Donker Hart (Live) 14
2007 Alles Is Liefde 1
2006 Aanzoek Zonder Ringen (ft. Kodo) 1
2006 Een Manier Om Thuis Te Komen/Regen (ft. Jigme Drukpa) 8
2004 Holiday In Spain (ft. Couting Crows) 1
2004 Opstand 21
2003 Omarm 6
2002 Blauwe Ruis 67
2002 Mooie Dag 10
2001 Dichterbij Dan Ooit 19
2000 Dansen Aan Zee 12
2000 Hier 19
1999 Harder Dan Ik Hebben Kan 13
1999 Niets Dan Dit 62
1998 Wat Zou Je Doen? 5
1998 Liefs Uit Londen 12
1998 Aan De Kust 25

Wil je meer informatie?

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Wil je meer informatie?

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Wil je meer informatie?

📞  Bel ons

📧  Mail ons