Coen Swijnenberg boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Op zijn 12e krijgt Coen het radiovirus te pakken. Zijn kamer lijkt meer op een radiostudio dan op een slaapkamer. Overal staat apparatuur waar Coen zijn eerste radioprogramma’s mee maakt. Op zijn 14e begint hij ‘echt’ radio te maken bij verschillende lokale omroepen.

Op z'n 18e zit Coen al voor de microfoon van Radio Flevoland, de stap naar professioneel radio maken. De overstap naar RTV Utrecht volgt snel. Na een periode in de middag gaat Coen de ochtendshow presenteren. 


In de loop van 2002 combineert Coen zijn ochtendshow met nachtprogramma’s op 3FM. De nacht op de landelijke popzender wordt gebruikt voor het kweken van nieuw talent. In februari 2003 stapt hij volledig over naar 3FM, en vanaf 19 april 2004 krijgt hij met het programma ' Swijnenstal' een vaste plek in de dagprogrammering. Daarnaast maakt hij op vrijdagavond met Sander Lantinga het programma 'Lantinga & Swijnenberg', een vrolijke weekendshow met elke week een bekende Nederlander in de studio, een live band en een heleboel vrolijkheid.


Medio juli 2006 wordt Coen benaderd door de omroep BNN met de vraag of hij samen met Sander Lantinga de nieuwe dagelijkse middagshow wil gaan maken.
Vanaf 11 september 2006 is de 'Coen & Sander show' een feit. Maandag t/m vrijdag vanaf 16:00 uur op 3FM. De Coen en Sander show krijgt in 2008 de Gouden Radioring voor beste radioprogramma. Het programma is sindsdien uitgegroeid tot de best beluisterde middagshow van Nederland. Coen en Sander organiseren met BNN eenmaal per jaar 'Das Coen Und Sander Fest'; een Duits bierfeest in de Heineken Music Hall in Amsterdam.


Coen en Sander reizen met hun programma heel wat af. Zo zijn ze in 2008 bij het EK voetbal in Bern en Basel, in 2010 bij de WK finale in Zuid Afrika, in 2012 bij het EK in Oekraïne en hetzelfde jaar in zuid Frankrijk onderdeel van het tv programma 'De Zomer Voorbij' van zanger Jan Smit. 


Naast zijn werk op 3FM is Coen voice-over voor verschillende televisie programma’s. Zo is hij de vaste stem voor onder andere ‘Over Mijn lijk’, ‘Spuiten En Slikken’ en ‘Je Zal Het Maar Hebben’.


In 2008, 2010, 2011 en 2013 is Coen één van de bewoners van het glazen huis van 3FM. In respectievelijk Breda, Eindhoven, Leiden en Leeuwarden wordt in samenwerking met het Rode Kruis geld ingezameld voor zogenaamde 'stille' rampen.


Op 3 februari 2015 werd bekend gemaakt dat Coen samen met Sander Lantinga ging overstappen naar Radio 538. Sinds 17 augustus 2015 is de Coen en Sander show daar te beluisteren.

 


Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Wist je dat...

Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Interesse?

Prijs op aanvraag


Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons