Dennis van Aarssen boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing

 

“Het afgelopen jaar was complete waanzin. Niets is meer zoals het was, behalve mijn familie en mijn vriendin”, blikt Dennis van Aarssen, winnaar van The voice of Holland 2019, terug op het afgelopen jaar. Van projectmanager bij een digitaal marketingbedrijf naar fulltime zanger met een debuutalbum en een heuse theatertournee met 31 shows. In een niet eens zo voor de hand liggend genre; jazz. Of swing, zoals ‘crooner’ Dennis het liever noemt. 

 

De muzikale opvoeding van Dennis begint op zijn zevende als hij pianoles krijgt: “Ik wilde eigenlijk gitaarles, maar mijn handen waren te klein om gitaarles te nemen. Maar pianospelen kon ik dus wel.” Na vijf jaar pianoles kiest Dennis op 12-jarige leeftijd voor zangles: “Ik had echt een kinderstem en die bleef tot mijn zeventiende. Ik was namelijk een heel klein mannetje en ergens rond mijn zeventiende ben ik in één keer doorgeschoten.”

Mede door het plezier dat hij beleefde aan optredens besluit Dennis aan verschillende tv-programma’s mee te doen, waaronder het razend populaire Idols. Daarnaast nam Dennis liedjes op in de door hemzelf en zijn vader geconstrueerde studio. “Die liedjes gooide ik vervolgens op Youtube. Dat waren zowel pop- als jazzliedjes. Het eerste liedje wat ik in 2010 op Youtube had gezet was (I Did It) My Way van Frank Sinatra.”

 

Jazz en swing

Dennis raakt onder invloed van Robbie Williams, Michael Bubblé en ook oudere artiesten als Frank Sinatra al op jonge leeftijd in de ban van jazz en swing. “De zanglerares liet mij al Frank Sinatra zingen. Dat vond ik geweldig. Het was anders. Ik heb in verschillende bandjes gezeten en de meest uiteenlopende dingen gezongen. Met één bandje zong ik liedjes uit the great american songbook. Bij die muziek voelde ik me het meest thuis. Ik werd gewoon verliefd op het genre.”

 

The voice

Ook al had Dennis van Aarssen na zijn opleiding een goede baan als projectmanager, de lokroep van de muziek bleef. “Het begon toch weer te kriebelen. Ik kon het niet laten me aan te melden voor het tv-programma ‘Topper Gezocht’. De Toppers gingen in dat programma op zoek naar een eenmalige versterking voor hun concertreeks in de ArenA. De winnaar mocht met de vier Toppers een medley voor meer dan 65.000 toeschouwers per avond meezingen. Ik dacht; dan gaan we maar een roze indianentooi in de Arena op het podium staan. Dan heb ik in ieder geval wel heel veel plezier. Maar ik dacht ook: daar ga ik dan wel opvallen met mijn repertoire. Ik werd niet de vijfde Topper maar ik ontdekte hoe ontzettend leuk ik dat tv-circus vond. Leden van het productieteam werkten, ook voor The voice. Zij suggereerden dat ik aan The voice mee zou moeten doen.” Dennis van Aarssen besluit mee te doen en wint vervolgens met populair jazz en swingrepertoire de editie van 2019. “Toen ik The voice met dit genre wist te winnen, wist ik ook dat ik het moest proberen om een carrière als zanger op te bouwen.”

 

Eigen composities

Inmiddels heeft Dennis van Aarssen zijn eerste album opgenomen. Tien tracks: twee covers, twee verswingde covers en zes eigen nummers. “Ik werd gebeld of ik wilde samenwerken met Jeff Franzel, voormalig pianist en liedjesschrijver van Frank Sinatra. Wat denk je? Natuurlijk wilde ik dat. Hij nam Maria Christensen mee, een geweldige tekstschrijver die onder meer voor Celine Dion, Jennifer Lopez en Disney heeft geschreven. De eerste dag schreven we al gelijk drie liedjes en twee daarvan staan ook op het album. Het klikte zo goed dat er uiteindelijk vijf sessies hebben plaatsgevonden.”

Jeff Franzel prijst de uitzonderlijke kwaliteiten van Dennis: “Ik vind het een voorrecht om met Dennis te werken. Ik kom niet vaak talenten tegen die niet alleen een onderscheidend stemgeluid hebben maar ook nog eens in staat zijn om vanuit het hart te componeren. Dennis is ‘a true natural’ en het schrijven van het nummer Super Hero samen met Maria is zeker een hoogtepunt voor me. Na eerder samengewerkt te hebben met Frank Sinatra, Mel Torme, Sammy Davis Jr met de Les Brown Band is het uitermate verfrissend om met iemand te werken die de erfenis van deze grootheden kan laten voortleven. Ik voorspel hem een grootse internationale carrière.”  In 2020 was het weer raak,  Dennis kreeg voor zijn album Forever You een Edison Award. In juni 2021 behaalde zijn album de gouden status in Nederland.

 


Wist je dat...
2021 Can't Leave Her Alone
2020 Meet Me In Miami
2020 Baby It’s Cold Outside
2020 Strawberry Moon
2019 Doing Alright
2019 Superhero
2019 Modern World
2019 That's Life
2019 New York, New York
2019 Mr. Bojangles

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Zoek artiesten