Desray boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Wil je meer informatie?

๐Ÿ“ž  Bel ons

๐Ÿ“ง  Mail ons

Dé 90’s diva of dance is te boeken voor een wervelende powershow waarin de lekkerste dancehits en jaren ’90 medleys voorbij komen. Eigen hits worden afgewisseld met meezingers van 4 Non Blondes, Robin S, Madonna en Tina Turner. Naast solo-optredens blijft Desray uiteraard deel uitmaken van 2 Brothers on the 4th Floor, waarmee zij al jaren optredens verzorgt in binnen- en buitenland!


Vanaf 1993 vormt Desray samen met D-Rock de formatie 2 Brothers on the 4th Floor. Singles als ‘Never Alone’, ‘Dreams (Will Come Alive)’, ‘Come Take My Hand’, ‘Mirror Of Love’ en vele andere worden grote hits. Wereldwijd worden 14 hits gescoord, ontvingen ze 2 platina, 3 gouden platen en talloze awards voor hun singles en albums. 


Wat nog niet iedereen weet is dat Desray ook heel klein en ontroerend kan zijn. Dat bewijst de zangeres als ze in 2012 meedoet aan het programma ‘The Winner Is…’ en de klassieker ‘All By Myself’ vertolkt. 

 


 

Biografie

 

In 1988 begon het succes voor Desray. Op 18-jarige leeftijd won zij de Soundmixshow van Henny Huisman met het nummer ‘They Don’t Play Our Lovesong Anymore’ van Anita Meijer. In de grote finale behaalde ze de derde plaats en werd hierna meteen ingelijfd in de stal van Joop van den Ende. Zo begonnen de vele optredens in het land en werkte ze al snel samen met grote artiesten.

Vanaf 1993 vormt ze samen met rapper D-Rock de formatie '2 Brothers On The 4Th Floor'. De eerste single ‘Never Alone’ scoort meteen goud. Opvolger ‘Dreams’ scoort eveneens goud en staat 4 weken nummer 1 in de hitlijsten. Wereldwijd worden 14 hits gescoord. Ze ontvingen 2 platina, 3 gouden platen en talloze awards voor hun singles en albums. Hiermee is 2 Brothers On The 4Th Floor één van meest succesvolle eurodance acts van de jaren ’90. Tot op de dag van vandaag zijn ze nog steeds succesvol en treden zij nog zeer regelmatig op, zowel in binnen- als in het buitenland.

In de jaren 90 domineerde niet alleen Desray met 2 Brothers On The 4th Floor de verschillende hitlijsten en podia in binnen- en buitenland. De acts 2 Unlimited en T-Spoon waren ook immens populair. De drie formaties zijn goed voor 45 hits waarvan maar liefst 29, top 10 noteringen. De drie dance diva’s, Desray, Anita en Estelle besluiten dan ook in 2002 om alle hits uit die fantastische jaren 90 te laten herleven in één wervelende show. Met de act Diva’s of Dance treden zij tien jaar lang op, in zowel binnen- als buitenland.

Naast de optredens als ‘Dance Diva’ gaat Desray ook vocal coaching geven. Afgestudeerd in 1996 met een 10 Cum-Laude aan het Hilversumse conservatorium en volgde daarna masterclasses acteren en zang bij onder andere Vera Mann en Lucia Marthas. Bovendien maakt ze naast haar solo carrière, deel uit als zangeres van verschillende groepen en doet ze talloze studiowerkzaamheden, waaronder het inzingen van radiojingles voor Radio 2, 538 en 3FM.

Door haar ervaring weet Desray precies de kneepjes van het vak over te brengen en is zij te zien in 2010 als vocalcoach in de Tros serie ‘Academie Van Sterren’.
De wens van Desray om mensen bijeen te brengen door middel van muziek in een goede omgeving en warme sfeer wordt steeds groter. Zorgvuldig zoekt ze repertoire uit en verzamelt ze de beste muzikanten bij elkaar. De maandelijkse jamsessie ‘Desray And Friends’ wordt in 2008 geboren. Bijgestaan door talloze muziekvrienden waaronder Do, Angela Groothuizen, Edwin Evers, Nurlaila Karim, Hugh Kanza en vele anderen, slaagt Desray er elke keer in om een bijzonder concert neer te zetten!

De ambities van Desray worden steeds omvangrijker en haar verlangens om eigen mooie producties te maken worden steeds groter. Muziek maken is haar uitlaatklep, bijna een meditatie. Ze krijgt er steeds meer voldoening van als ze mensen kan laten genieten van haar stem, haar muziek omringt in een goede warme sfeer vol energie en even stil staan bij het leven…

Stilstaan bij het leven doet Desray heel vaak. Vol energie heeft ze dan ook een aantal goede doelen gesteund. In de jaren negentig verleend ze haar stem aan het nummer 'Starmaker'. De opbrengst van deze hit komt ten goede aan de kinderen in de Derde Wereld. Even later zingt ze samen met onder andere Marco Borsato, Syb van der Ploeg en Herman Brood, de single 'Voorgoed'. Aan deze opname werkt ze belangeloos mee voor het War Child project van Bart de Graaff’s omroep BNN.

Eind 2000 neemt ze de single op; ‘Trip Down The Map Of Africa’ en vraagt ze aandacht voor de campagne ‘Hygiëne Helpt’ voor Afrika. Ze bewerkstelligt met haar initiatief ‘Sing That Song’ de langste online sing a long ooit en vestigd hiermee een record voor het project ‘Hygiëne Helpt’. Begin 2013 doet ze mee aan de ‘Scandinavian Roadtrip’, een spannende autorit van 7000 km door Scandinavië. De inzet van deze bijzondere reis kwam ten goede aan de Stichting A.L.S.

Desray; een groot artiest die enorme bekendheid kreeg in de dance scene met 2 Brothers On The 4th Floor. Ze reisde de hele wereld over; van Noorwegen tot Afrika, van Venezuela tot Canada. Mega-optredens, gouden platen en awards. Wat nog niet iedereen weet is dat ze ook heel klein en ontroerend kan zijn… Dat bewijst Desray als ze meedoet in 2012 met het programma ‘The Winner Is’ en de klassieker ‘All By Myself’ vertolkt. Ze maakt hiermee enorme indruk en wint met 101 tegen 0 stemmen van de jury.

Desray, een veelzijdig artiest, heeft een ontdekkingsreis gemaakt in de wereld van muziek. Ze heeft geleerd om al haar emoties in de muziek over te brengen. Haar stem, haar muziek, neemt je voor even mee op haar reis…

 

Het werk met 2 Brothers On The 4th Floor doet ze nog steeds graag. “Nineties-feesten leven ontzettend onder fans en staan garant voor gezelligheid. Zolang het publiek en wij het leuk vinden, gaan we daarmee door. Het hoort bij mij maar het is niet meer mijn toekomst. Ik heb meer in me dan het zingen van dance-liedjes, wil ook werken aan nieuwe songs in de studio en lekker spelen met mijn band. De flow die ontstaat met een live band heeft iets magisch.” Dus besloot Desray op zoek te gaan naar een eigen muzikale richting, een stijl die haar nieuwe energie zou opleveren.

 

Het eerste resultaat is overtuigend: single You Can Be Loved is het perfecte voorproefje van het album dat er uiteindelijk moet komen. Niet alleen past het muzikaal perfect, ook de boodschap is er een die Desray nauw aan het hart gaat. “You Can Be Loved” gaat over de minderheden in onze samenleving en de mensen die zich daarvoor inzetten, waar ik een grenzeloze bewondering voor heb. Voor mij is het belangrijk om met mijn teksten positieve gedachten de wereld in te brengen. Niet schrijven en zingen vanuit kwaadheid, maar juist vanuit liefde.” Om het idee extra kracht bij te zetten, werd de clip voor de single opgenomen in de Cocon, het centrum voor daklozenopvang in Hilversum.

 

Het is slechts de eerste bladzijde van het nieuwe hoofdstuk voor Desray. Stiekem droomt ze al verder, van spelen op festivals en uiteindelijk een theatertour. Met liedjes van zichzelf én anderen die haar inspireren, van krachtig naar klein en gevoelig. “Ik wil het publiek kunnen zien, en connectie maken met mensen. Een eerlijke en universele boodschap kunnen delen. Door de muziek komen we weer bij ons gevoel en kunnen we verbinding maken met ons hart. Daar haal ik zelf weer mijn kracht uit, en zo is de cirkel rond.”


Wil je meer informatie?

๐Ÿ“ž  Bel ons

๐Ÿ“ง  Mail ons

Wist je dat...

Wil je meer informatie?

๐Ÿ“ž  Bel ons

๐Ÿ“ง  Mail ons

2023 Celebrate Life
2014 All By Myself (The Winner Is...)
1995 Come Take My Hand 4
1995 Fly (Through The Starry Night) 6
1994 Dreams (Will Come Alive) 1
1993 Never Alone 2

Wil je meer informatie?

๐Ÿ“ž  Bel ons

๐Ÿ“ง  Mail ons

Wil je meer informatie?

๐Ÿ“ž  Bel ons

๐Ÿ“ง  Mail ons

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Wil je meer informatie?

๐Ÿ“ž  Bel ons

๐Ÿ“ง  Mail ons