Diggy Dex boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Sinds zijn debuut als soloartiest in 2006 met ‘Verhalen Vanuit De Sofa’ heeft Diggy Dex (echte naam: Koen Jansen, 1980) altijd een open blik op muziek gehad die zich niet op één stijl laat vastpinnen. Zijn unieke, verhalende liedjes leveren hem al snel de geuzennaam ‘chansonrapper’ op. Sinds zijn tweede album ‘Mayonaise Voor De Ziel’ uit 2008 bewijst hij een uitstekende live-act te zijn die zowel op de festivals als in de clubs overtuigt. Ook in de hitlijsten scoort Dex.

Zijn liedje ‘Slaap Lekker (Fantastig Toch)’, een samenwerking met de Vlaamse zangeres Eva de Roovere, wordt een Top 3 hit in zowel Nederland als België. Het nummer is afkomstig van zijn derde album ‘Lange Nachten, Korte Dagen’, dat in 2010 verscheen en waarop hij liet horen om tot ver buiten de lijntjes van de hiphop te kleuren. Dankzij die veelzijdigheid wordt hij gevraagd de muziek voor bioscoopfilm ‘Kankerlijers’ van regisseur Lodewijk Crijns te verzorgen.


Ook zijn vierde album ‘Do It Yourself’ (2014) wordt met gejuich onthaald. Ondanks de vele optredens zit hij ondertussen niet stil; in het najaar van 2015 verschijnt de single ‘Treur Niet (Ode Aan Het Leven)’, een samenwerking met singer-songwriter JW Roy. Het is de voorbode van ‘Golven’, het vijfde album van Diggy Dex. De single behaalt de platina status, staat maandenlang in de hitlijsten en wordt verkozen tot beste Nederlandse single van 2016. Ook ‘Ik Huil Alleen Bij Jou’, met Ali B, wordt platina. De aanslagen in Brussel vormen de inspiratie tot de indringende single ‘Morgen Komt Het Goed’.


Al die ervaringen zijn terug te horen op ‘Karavaan’. ‘Karavaan’ is een verzameling reisliedjes die je meenemen op een reis zonder bestemming. Startschot was deze zomer eerste de single ‘De Zon Op’, dat onder meer Topsong werd bij Radio 2. De richting van het album werd gelegd door de liedjes ‘La Vie Est Belle’ en ‘Bon voyage’. “Die liedjes staan symbool voor de reis in de muziek die ik met een fijne groep mensen mag maken” licht Dex toe. “Met hen maak ik muziek, ontdek nieuwe plekken en ontmoet nieuwe mensen. Samen delen we mooie momenten. ‘Karavaan’ is het geluid van iemand die open staat voor de wereld en geniet van de simpele dingen in het leven: elkaars gezelschap, muziek, zon, gezelligheid en het moment.”


Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Wist je dat...

Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Interesse?

Prijs op aanvraag


Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons