Django Wagner boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

De eerste single van Django Wagner verschijnt in maart 2009. Op deze opname wordt hij muzikaal bijgestaan door zijn vrienden van het wereldberoemde Rosenberg Trio. Het liedje 'Kali' staat meteen wekenlang genoteerd in de diverse hitlijsten. Inmiddels kunnen we wel spreken van een ware feestklassieker!

Na 'Kali' volgden grote hits als: 'Mooie Blauwe Ogen', 'Mijn Naam Dat Is Marina' en 'Maar Toch Blijf Je Me Trouw' en de Kerstsingle: 'Ik Kom Naar Huis'.

In 2012 verschijnt 'In Ons Café' op single, een succesvol duet met Frans Duijts. Het nummer staat maandenlang in de hitparades.

Ook verschijnt dat jaar zijn derde CD album. Na de albums 'Kali', en 'Mijn Gevoel' staat Django met het album 'Als De Nacht' langdurig in de album Top 100.

Django Wagner krijgt in 2012 de Zilveren Harp uitgereikt, een blijk van waardering uitgereikt door de BUMA. Daarnaast wordt hij geëerd met een 'Party Award' en ook wordt hij uitgeroepen tot de ‘populairste artiest’ van Nederland.

In 2013 verschijnen de singles: 'Die Ene Mooie Vrouw', 'Dat Ene Moment' en 'Wij Dansen Samen De Bossa Nova'.  Deze platen halen stuk voor stuk hoge noteringen in de diverse hitlijsten en bevestigen eigenlijk datgene wat iedereen weet: Django Wagner is een grote ster!

Django is een veelgevraagd artiest die zich kan verheugen op een ongekende populariteit. Overal waar Django optreedt breken de mensen de boel af.

Django Wagner heeft een imposant stemgeluid. Als Django zingt, staan de geluidsboxen naast het podium letterlijk te trillen door de geweldige sound. Daarnaast staat er een persoonlijkheid op het podium met een zeer innemende uitstraling.

 

In 2014 viert hij zijn eerste lustrum als artiest en natuurlijk laat Django dit moment niet ongemerkt voorbij gaan. Op 23 mei 2014 verschijnt een splinternieuw album, getiteld 'Samen…', waarop hij duetten zingt met onder meer Wolter Kroes, Sieneke, Antje Monteiro, Dennie Christian, Frans Duijts en Peter Beense. Daarnaast bevat het album een aantal solonummers, waaronder een cover van de klassieker 'Volare'. Deze bijzondere release en zijn lustrum viert Django met een deel van deze collega’s tijdens zijn eerste, volledige, live concert in het Beursgebouw in Eindhoven. Hij wordt daarbij begeleid door een 32-koppige band onder leiding van Marcel Fisser en zijn band, aangevuld met de Paulus Schäfer band voor zijn bekende gypsyklanken.

Django: “Natuurlijk ben ik heel erg blij en trots op hetgeen de afgelopen vijf jaar tijd tot stand is gekomen. Succes is heerlijk. Maar het belangrijkste blijft voor mij toch het feit dat mensen enthousiast worden van mijn muziek en van mijn optredens. Er is echt niets mooier op deze wereld dan mensen een klein beetje geluk te bezorgen”.
 

Een deel van de fraaie registratie daarvan verschijnt in oktober 2014 op DVD. In maart 2015 volgt de bekroning van 'Samen…' tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Edisons. Zijn prijzenkast raakt ondertussen flink gevuld en niet alleen met edelmetaal. In april 2015 beleeft Django een nieuw hoogtepunt, wanneer hij als één van de genodigden mag aanschuiven bij de ‘Uitblinkerslunch’ van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Django: “Het zijn de kersen op de taart natuurlijk, maar voor alles gaat het mij om de muziek en om mijn inmiddels zo trouwe aanhang. Fans zijn voor mij ontzettend belangrijk. Wanneer ik met mijn liedjes bezig ben, heb ik hen altijd voor ogen. Voor hen wil ik het beste uit mezelf halen. Hun waardering weeg ik op een goudschaaltje”.

Met zijn uit duizenden herkenbare stemgeluid en zijn geheel eigen, authentieke stijl bezet Django Wagner al geruime tijd een unieke plek in de Nederlandse muziekwereld. Naast die indrukwekkende, warme stem is er de herkenbaarheid van ‘zijn’ gipsy sound. De accordeon, de viool en de klanken van de gipsy gitaar zijn altijd in de buurt, wanneer Django gaat zingen. Ook op zijn album 'Emoties' vervullen zij een hoofdrol.
 

Maar 'Emoties' is tevens een gevarieerd album met fraaie ballads en een aantal liedjes waarin sterke Latin-invloeden te beluisteren. Natuurlijk staat de succesvolle hitsingle 'Wij Met Z’n Twee' (een duet met Danny De Munk) erop en het aanstekelijke (eveneens op single verschenen) 'Laat Me Lachen'. Zeer opvallend is de up-tempo song 'Want ’T Is Weer Weekend'. Django heeft dit nummer namelijk ook opgenomen in het Sinti (zijn moedertaal) en aan het album toegevoegd als speciale bonustrack. Voor dit nummer wist Django het Koninklijk Zigeunerorkest Roma Mirando te strikken. Een bijzondere samenwerking met een al even bijzonder resultaat.


Django leverde een groot deel van de teksten voor het album zelf en wist zich daarbij en bij de productie ondersteund door zijn vaste team: Waylon van der Heijden, Frank van Weert en Adrie van den Berk. De muzikale omlijsting komt van de van zijn eerdere albums bekende muzikanten als Marcel Fisser, Stochelo Rosenberg, Goldfinger, Marijn van den Berg, Paulus Schäfer, Martijn De Laat, Allard Buwalda en Serge Bredewold. Django over deze samenwerking: “Ik werk veel met deze mannen. Het zijn stuk voor stuk toppers in hun vak. Zij tillen het geheel naar een hoog niveau en bovendien is het een genot om met ze te werken”. 


'Emoties' mag een waardige opvolger van 'Mijn Muziek, Mijn Passie' genoemd worden, het album dat Django zijn eerste nummer één album in de GFK Album Charts opleverde.

 


Wist je dat...
2015 Ik Hou Nog Steeds Van Jou 57
2014 Vanaf Vandaag (Django Wagner & Peter Beense) 21
2014 Vlinders (Django Wagner & Antje Monteiro) 52
2014 Ik Droom Van Een Kerstfeest 21
2013 Dat Ene Moment 22
2013 Wij Dansen Samen De Bossa Nova 11
2012 In Ons Cafe (& Frans Duijts) 29
2012 Als Jij Niet Kiezen Kan 10
2012 Die Ene Mooie Vrouw 19
2011 Zwarte Haren, Zwoele Gitaren 5
2011 Die Mooie Ogen (Hebben Mij Bedrogen) 15
2011 Eenzaam Alleen En Verloren 21
2010 Mijn Naam Dat Is Marina 5
2010 Maar Toch Blijf Jij Me Trouw 16
2010 Ik Geniet Zo Van Het Leven 23
2010 Ik Kom Naar Huis Met Kerstmis 15
2009 Kali 17
2009 Mooie Blauwe Ogen 9

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Zoek artiesten