Ernst en Bobbie boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Ernst, Bobbie en de rest is een Nederlandse kinderserie die elke zaterdagochtend te zien is op RTL 4. Spannende avonturen, 2 vrolijke helden, swingende muziek, veel lachen, een klein beetje educatie, veel kattenkwaad en zeker geen geweld waren de ingrediënten van dit flitsende televisieprogramma voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 9 jaar. Hoofdpersonen in de serie zijn Ernst en Bobbie die iedere aflevering doldwaze avonturen meemaken.

Biografie Ernst en Bobbie


Ernst en Bobbie zijn twee gezworen vrienden. Bobbie is een vrolijke levensgenieter, neemt de wereld niet zo serieus, houdt van grapjes en schudt de mooiste liedjes uit zijn mouw. Bobbie neemt veel dingen aan van Ernst maar kan het ook niet laten om Ernst af en toe in de maling te nemen. Bobbie is impulsief, doet eerst en denkt dan na en struikelt door enthousiasme vaak over zijn eigen benen.

Ernst vindt dat hij veel weet en wil dit ook graag aan iedereen laten zien, met name aan Bobbie. Ernst denkt eerst en doet het dan vervolgens. Vaak komt hij erachter dat Bobbie hem voor is maar of Bobbie altijd de juiste beslissing heeft genomen is nog maar de vraag. Ernst maakt graag plannen, Bobbie stuurt die plannen graag in de war en samen brengen Ernst en Bobbie altijd ieder avontuur tot een goed einde.


Biografie van de makers

 

De makers van Ernst en Bobbie zijn  Erik van Trommel (02-04-1967) en Gert-Jan van den Ende (26-12-1962). Erik en Gert-Jan begonnen in 1987 met het maken van kinderliedjes en programma’s voor de kinderen van het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. In deze tijd is de basis gelegd voor het programma Ernst, Bobbie en de rest. Jaren later hebben zij hun droom gevolgd en de gok gewaagd: ze namen een lening bij de bank en maakten een pilot voor het programma. KinderNet ging mee in hun enthousiasme en zond het programma op 1 april 1998 voor het eerst uit. Inmiddels zijn er meer dan 1,5 miljoen CD's en DVD's verkocht, stonden Gert-Jan en Erik 66 keer in Ahoy en hebben ruim 1,3 miljoen mensen in de afgelopen jaren een kaartje gekocht voor een van de voorstellingen. Ook maakten zij diverse bioscoopfilms. Zijn Gert-Jan en Erik veranderd door het succes? Zeker niet. Ze hebben nog steeds aanstekelijke lol in het zijn van Ernst en Bobbie. Inmiddels produceren zij ook andere programma's. 

Het vrolijke duo heeft inmiddels al diverse indrukwekkende onderscheidingen in de wacht weten te slepen. Zoals de ‘Gouden Stuiver’ voor het beste kinderprogramma (2002), in 2006 werden ze  voor hun werk benoemd tot Ridder In De Orde Van Oranje Nassau, in 2008 kregen ze een Gouden Filmbeeld voor hun speelfilm ‘Geheim Van De Geslepen Onix’, in 2012 wonnen ze de ‘Gouden Pepernoot’ voor het beste Sinterklaas programma. En door de jaren heen wisten veel van hun CD’s en DVD’s de gouden status te bereiken!


 


Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Wist je dat...

Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons

Interesse?

Prijs op aanvraag


Wil je meer informatie?

πŸ“ž  Bel ons

πŸ“§  Mail ons