Glennis Grace boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Glennis Grace (Amsterdam, 19 juni 1978) behoort al jarenlang tot één van de beste zangeressen die ons land rijk is. Haar carrière begint al op jonge leeftijd wanneer zij als 11-jarig meisje het podium deelt met Julio Iglesias. Vanaf dat moment mag het duidelijk zijn: Glennis Grace is here to stay!

Grote bekendheid krijgt Glennis in 1994 wanneer zij als 16-jarig meisje deelneemt aan de Soundmixshow met haar vertolking van Whitney Houston’s ‘One Moment In Time’. Ze pakt heel Nederland in en wint voor een miljoenenpubliek het TV-programma.

In 2005 doet Glennis mee aan het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland. Met de prachtige ballad ‘My Impossible Dream' mag ze ons land vertegenwoordigen. Na dit Songfestival avontuur brengt Glennis nog enkele Engelstalige singles uit, maar al snel blijkt dat het Nederlandstalige dichter bij haar hart ligt. In 2008 raakt Glennis de gevoelige snaar bij TV-kijkend Nederland als zij ‘Als Je Slaapt’, zingt in de show van Carlo & Irene. De single die is geschreven voor haar zoontje Anthony wordt een grote hit.

In 2010 maken de bekende krullen ruimte voor stijl haar. Met deze verfrissende look gaat Glennis ook muzikaal een nieuwe richting uit. Met de Nederlandstalige single ‘Als Je Mij Weer Aankijkt’ als resultaat. In 2011 krijgt de carrière van de zangeres een enorme positieve wending door de deelname aan het TV-programma ‘De beste zangers van Nederland’. Met haar uitvoering van Volumia’s ‘Afscheid’ valt het Nederlands publiek volledig voor de zangkwaliteiten van Glennis en scoort hierdoor binnen één week haar allereerste nummer-1 hit. De single is wekenlang de meest verkochte single in Nederland, wordt in mei 2011 bekroont met een Gouden Plaat en ontvangt een Edison nominatie voor ‘Beste single’.

Om het succes te vieren geeft Glennis een intiem concert in Club Dauphine te Amsterdam. Onder de noemer ‘One Night Only’ zingt Glennis haar favoriete songs onder begeleiding van haar band. Deze opnames verschijnen niet lang daarna op CD en DVD en worden een groot succes. Glennis neemt hiervoor haar eerste Platina Plaat in ontvangst.

In mei 2012 neemt Glennis samen met producers Edwin Evers en Fluitsma & van Tijn haar ‘meest persoonlijke album ooit’ op. Vooral het nummer ‘Dat Is Mijn Wens’ en het door Racoon geschreven nummer ‘Saddest Goodbye’ maken indruk. Ook de singles ‘Ik Ben Niet Van Jou’ en ‘One Chance’ samen met Lange Frans staan op dat album. Voor Stichting Stop Kindermisbruik waar Glennis ambassadrice van is, neemt ze samen met Edwin Evers het duet ‘Wil Je Niet Nog 1 Nacht’ op. Glennis en Edwin ontvangen hiervoor een Gouden Plaat en de opbrengsten gaan volledig naar de stichting. Op 14 september 2012 beleeft Glennis een van de hoogtepunten uit haar veelzijdige carrière: een uitverkochte show in de Heineken Music Hall.

In de zomer van 2013 komt de single ‘Ondanks Alles’ uit, titelsong van de film ‘Smoorverliefd'. In de tussentijd is Glennis samen met producer Edwin Evers aan het werk voor een nieuw Nederlandstalige album. Voor dat album is de crème de la creme van de Nederlandse muziekindustrie aan het schrijven waaronder Guus Meeuwis, BLØF, Nielson en John Ewbank. Met die laatste brengt Glennis het verrassende duet ‘Als Het Ons Niets Zou Doen’ uit. Glennis geeft wederom een indrukwekkende show in de Heineken Music Hall en ze ontvangt tijdens Buma NL voor de vierde maal op rij de award voor ‘Beste Zangeres’.

Met ‘One Christmas Night Only’ bracht Glennis haar eerste kerstalbum ooit uit. Op het sfeervolle album zingt de zangeres haar favoriete kerstsongs afgewisseld met enkele nieuwe nummers. Het album wist in een korte periode enkele tienduizenden exemplaren te verkopen.

Naar aanleiding van een benefietoptreden ter ere van de kort daarvoor overleden zangeres Whitney Houston, werd in 2012 de gelegenheidsformatie Ladies Of Soul opgericht, die bestond uit Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis, Candy Dulfer en Grace. Met twee uitverkochte shows in de Amsterdamse Ziggo Dome in februari 2014 traden de artiesten met elkaar op. Hierna trok Grace voor de eerste keer in haar carrière langs de de Nederlandse theaters met haar theatertournee ‘Live In Concert’. In februari 2015 was de zangeres opnieuw onderdeel van een concertreeks van Ladies Of Soul. Daarnaast volgde een tweede succesvolle theatertournee door het land en bracht Grace ‘Bitterzoet: Live & Studio Sessies’ uit, een album bestaand uit nieuwe liedjes en liveopnamen van haar eerste theatertournee. In de zomer besloot de zangeres in overleg de contracten met haar management en platenlabel te ontbinden om zo de kans op een eventuele carrière in het buitenland te vergroten. Naar aanleiding van het succes dat haar coverversie van Queen’s ‘Too Much Love Will Kill You’ in ‘Evers Staat Op’ bracht, besloot de zangeres op de valreep vlak voor kerst haar versie op single uit te brengen. Het nummer piekte tot de Top 5 van de iTunes-lijst. 

In 2016 stond Grace met de Ladies Of Soul voor het derde achtereenvolgende jaar in de Ziggo Dome en de Antwerpse Lotto Arena met een concertreeks. In 2016 en 2017 was Grace een van de drie coaches van de talentenjacht ‘It Takes 2’. In september 2017 was zij te zien in ‘The Big Music Quiz’; ze zat in het winnende team en werd uiteindelijk de ultieme winnaar. 


Op 29 maart 2018 speelde zij de rol van Maria in de Amsterdamse Bijlmermeer, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het stadsdeel. In april en mei 2018 was Grace samen met Giel Beelen en Tony Berk jurylid van de talentenjacht ‘So You Think You Can Sing’op SBS6.

Op 18 mei 2018 bracht Grace na drie jaar tijd een nieuwe single uit, genaamd ‘Walk On Water’. Tijdens de radioshow bij Radio 538 waar ze het nummer voor het eerst live vertolkte, maakte ze tevens bekend dat ze als kandidaat mee ging doen aan het dertiende seizoen van het Amerikaanse programma ‘American’s Got Talent’. Tijdens de auditierondes zong Grace het nummer ‘Run To You’ van Whitney Houston. Ze ontving een staande ovatie van zowel het publiek als de vierkoppige jury en was met 100% van de stemmen door naar de volgende ronde. De video met de auditie van Grace behaalde binnen 24 uur tijd 1,3 miljoen weergaven en ging vervolgens viraal. Op 7 augustus 2018 mocht Grace voor een tweede keer voorzingen, ditmaal met het nummer ‘Nothing Compares 2 U’ van Prince. Ook op deze uitvoering volgde een staande ovatie van het publiek en uitte de gehele jury, onder wie Simon Cowell en Mel B, lovende kritieken. Hiermee was ze door naar de kwartfinale, die als liveshow werd uitgezonden.  In de kwartfinale bracht Grace het nummer ‘Never Enough’ van Loren Allred, uit de film ‘The Greatest Showman’ ten gehore. Een dag later vond de uitzending plaats waarin de uitslag werd bekendgemaakt. Grace had genoeg stemmen van de kijkers gekregen, waardoor ze zich plaatste voor de halve finale. In de halve finale vertolkte ze het nummer ‘This Woman’s Work’ van Kate Bush. Na het optreden gaf de jury haar wederom een staande ovatie en lovende kritieken. In een aparte uitzending een dag later werd bekendgemaakt dat Grace door was naar de finale, als een van de tien finalisten.

In de finale op 19 september 2018 vertolkte Grace het nummer ‘Run’ van Snow Patrol. Jurylid Simon Cowell vond haar optreden 'sensationeel'. De dag daarop volgde een tweede uitzending waarin Grace samen met Amerikaanse zangeres Bebe Rexha twee nummers van Rexha ten gehore bracht, te beginnen met ‘I’m A Mess’, dat overliep in ‘Meant To Be’. Het publiek was enthousiast en meerderen gaven aan dat Grace de nummers beter vertolkte dan Rexha, maar toen kon er al niet meer gestemd worden. Voordat de uitslag bekend werd gemaakt, werden van de tien finalisten eerst de vijf afvallers bekendgemaakt die de top vijf niet hadden gehaald. Grace viel hierbij af.


Nada van Nie maakte de documentaire ‘Het Meisje Uit De Jordaan’ over de carrière van Grace, waarbij Van Nie haar vanaf 2017 volgde. RTL 4 zond de documentaire op 23 september 2018 uit.


Wist je dat...
2012 Ik Ben Niet Van Jou 27
2011 Afscheid 1
2011 Always 26
2011 Wil Je Niet Nog 1 Nacht (& Edwin Evers) 3
2010 Als Je Mij Weer Aankijkt 20
2008 Als Je Slaapt 9
2005 Shake Up The Party 33
2003 Absolutely Not 68

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Zoek artiesten