Ilse DeLange boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Als achtjarig meisje wint Ilse DeLange een playbackwedstrijd op school en meteen wordt ze gebeten door de showbizz-bug. Later verruilt ze het playbacken voor haar eigen zang en sluit zich aan bij de coverband ‘Cash On Delivery’.

In 1994 treedt Ilse op tijdens de Nederlandse Country Music Awards. Ze wordt ontdekt, maar pas vier jaar later tekent Ilse DeLange een contract met Warner Brothers in Amerika. Ze krijgt de kans haar debuutalbum in Nashville op te nemen, samen met met Barry Beckett (die ook met Paul Simon, Bob Dylan, Joe Cocker en Dire Straits heeft gewerkt). Nog voordat haar album ‘World Of Hurt’ in 1998 in Nederland verschijnt, nodigt Paul de Leeuw nodigt Ilse uit voor zijn TV-show. Het liedje dat Ilse DeLange in de show ten gehore brengt is, gelijk haar eerste single: ‘I’m Not So Tough’. Haar ‘World Of Hurt’ album is een groot succes en wordt in no time dubbelplatina.


In 1999 bracht Ilse een live album uit met daarop cover versies van liedjes van John Hiatt; “Dear John”. Dit album werd al vrij snel platina en niet lang daarna vertrok DeLange naar Amerika om daar aan haar tweede studioalbum te werken. In november 2000 kwam ‘Livin’ On Love’ uit en ook dit album werd platina. In 2001 tourde Ilse door Nederland met de ‘Livin’ On Love Tour’ en deed ze veel theaters en concertzalen aan. Later in 2001 mocht DeLange een Edison award voor beste Nederlandse artiest van 2001 in ontvangst nemen.


In 2003 werden er maar liefst 2 albums uitgebracht; ‘Clean Up’ en het verzamelalbum ‘Here I Am 1998-2003’. Voor beide albums mocht Ilse een gouden award in ontvangst nemen. 


Hierna ging DeLange terug naar Amerika, om daar samen met top-producer Patrick Leonard aan een nieuwe plaat te werken. Het resultaat van deze samenwerking kwam uit in juni 2006;  het album ‘The Great Escape’, welke 2 maanden later al de platina status wist te behalen. In oktober van dat jaar kwam het album ‘Live’ uit, wat een live registratie is van de concerten die Ilse eerder dat jaar gaf in de Heineken Music Hall in Amsterdam.


Het jaar 2008 was een heel erg goed jaar voor Ilse; in november 2008 wist ze voor de eerste keer in haar carrière de nummer 1 positie van de Single Top 1000 te behalen. Haar single ‘So Incredible’ werd mede dankzij een uitgebreide radio promotie tour, een grote hit. De single was afkomstig van het album ‘Incredible’, waar DeLange later dat jaar een platina prijs voor kreeg. De tweede single van het album was ‘Miracle’, welke begin 2009 de eerste plaats in de Top 40 wist te bereiken.


Het mini-album ‘Next To Me’, wat in augustus 2010 werd uitgebracht, ontving al snel na de release de  Gouden status. En ook voor de opvolger, ‘Eye Of The Hurricane’, welke in september 2012 verscheen, mocht Ilse weer een Gouden award aan haar verzameling toevoegen!

Vanaf 2013 is Ilse DeLange te zien als coach in het vierde seizoen van de talentenjacht ‘The Voice Of Holland’. Ook was Ilse te zien vanaf seizoen 5 als coach in ‘The Voice Kids’, maar omdat ze zich meer wilt gaan focussen op haar carrière, stopt ze na seizoen 8 bij ‘The Voice Kids’ als coach.


In 2014 trad Ilse samen met Waylon op tijdens het Eurovisiesongfestival in Denemarken, als gelegenheidsduo ‘The Common Linnets’. Ze wisten met het country/bluegrass-nummer ‘Calm After The Storm’ de tweede plaats te bereiken. De single werd vervolgens een Top 10 hit in landen zoals België, Duitsland, Zwisterland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het debuutalbum van ‘The Common Linnets’ ging wereldwijd maar liefst 150 duizend keer over de toonbank, wat goed was voor driedubbel platina. Ook wonnen ‘The Common Linnets’ een jaar later, in 2015, ook een EBBA Award.


Daarnaast was Ilse te zien als coach in ‘The Voice Senior’ in 2018 op RTL4. Daarnaast mocht ze ook de rol van talentcoach spelen in de Amerikaanse drama serie ‘Nashville’. Het zesde seizoen van deze serie werd in de loop van 2018 uitgezonden. Later in 2018 verscheen een nieuwe solo album, genaamd ‘Ilse DeLange’. Dit album werd ook bekroond met een Gouden award.


Ook in 2019 bracht Ilse weer een album uit, dit album kreeg ‘Gravel & Dust’ als titel. Ze ontving voor dit album zelfs een Edison. Verder was Ilse in 2019 druk met het begeleiden van Duncan Laurence. Duncan werd bekend in Nederland door zijn deelname aan het vijfde seizoen van ‘The Voice Of Holland’, waar hij zich aansloot bij het team van Ilse DeLange. Duncan mocht deelnemen aan de finale van het Eurovisiesongfestival van 2019 in Israël, waar Ilse de rechterhand was van haar protegé. Ook reisde DeLange mee naar Israël, als onderdeel van het creatieve team. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Duncan met zijn zelfgeschreven nummer ‘Arcade’.

In januari 2020 begon de zangeres in Duitsland samen met Duitse songwriters en producers te werken aan nieuwe muziek. Vanuit deze samenwerkingen ontstond het album ‘Changes’ dat op 15 mei werd uitgebracht. De titel van het album was tevens de eerste single en werd goed opgepakt in Duitsland, waar het diende als titelsong van ‘Bauer Sucht Frau’, de Duitse variant van Boer Zoekt Vrouw. Ook was DeLange te zien en te horen in het Duitse TV-programma ‘Sing Meinem Song – Das Tauschkonzert’. Daarin coverde zij nummers van meerdere artiesten. Nadat de aflevering werd uitgezonden waarin andere artiesten de liedjes van DeLange mochten vertolken, werden in Duitsland massaal haar eerdere albums en singles gedownload via iTunes. Met het album ‘Changes’ wist DeLange voor het eerst in haar carrière een solo-notering in de officiële Duitse albumcharts te pakken.

2010 I'm Not So Tough
2009 Miracle

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Zoek artiesten