Jeroen van der Boom boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Niemand kon de afgelopen jaren om Jeroen van der Boom heen. Hoewel hij altijd al bekend heeft gestaan als groot talent en zijn hand niet omdraaide voor New Jazz album, presentatieklussen, imitaties of optredens als allround entertainer, vielen met het verschijnen van zijn hit 'Jij Bent Zo' in 2007 alle puzzelstukjes op de juiste plaats. De megahit verbleef wekenlang op de eerste plek in de hitlijsten en stond nog in de hoogste regionen toen de volgende single 'Eén Wereld' de top bereikte. Hits als 'Betekenis' en 'Het is Over' volgden hun voorgangers de bovenste regionen van de hitlijsten in en ook het met een platina status bekroonde album 'Jij Bent Zo' zette Jeroen zichzelf op de kaart als veelzijdig talent.

Van der Boom speelde binnen een jaar twee maal een bomvolle Heineken Music Hall volledig plat, mocht viermaal openen voor Lionel Richie in het Gelredome en juist op het moment dat hij begon te denken aan nieuw materiaal, klopten eind 2008 de Toppers bij hem aan. Of hij Gerard Joling wilde vervangen. "Waardoor 2009 ongepland een enorm druk jaar werd", aldus Jeroen. "Want naast mijn eigen optredens en plannen voor een nieuw album, kwam het hele circus van het Songfestival er tussendoor. De single 'Shine', de trip naar Moskou, alle promotie, de Toppers shows in de Amsterdam ArenA... Maar het was een te grote uitdaging om het niet te doen."

Direct na het Toppers avontuur, sloot Van der Boom zich op in de studio om te werken aan nieuw materiaal. En alsof 2009 nog niet druk genoeg was, werd het album 'Verder' al in de nazomer van 2009 gepresenteerd in een uitverkocht Paradiso. Hits als 'Dat Weet Je' en 'Weer Geloven' knalden als bijna vanzelfsprekend de hitlijsten in en Jeroen werd één van de meest geboekte artiesten van 2009.

Maar wie denkt dat Jeroen het na drie jaar keihard werken iets rustiger aan wil doen komt bedrogen uit. "Stil zitten is niets voor mij. Juist door het harde werken ben ik enorm scherp. Begin 2010 heb ik alles eens op een rijtje gezet. Wat wil en kan ik nog meer?" Voor UNICEF en de Nationale Postcode Loterij vertrok Jeroen samen met zijn vriendin Dany naar Sierra Leone, het armste land ter wereld, waar hij in afgelegen gebieden scholen en medische posten heeft bezocht. "Dat was zo ontzettend indrukwekkend, niet in woorden uit te drukken. Dankzij het project van UNICEF en de Nationale Postcode Loterij hebben kinderen weer toegang gekregen tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen." Na zijn reis werden er twee speciale concerten georganiseerd op het Java eiland in Amsterdam, tijdens SAIL 2010. Tijdens deze concerten besteedde Jeroen door middel van foto's en filmpjes aandacht aan het project in Sierra Leone.

Daarnaast hebben er natuurlijk ook drie Toppers-concerten in de Amsterdam ArenA plaatsgevonden en werd Van der Boom gevraagd voor het razendpopulaire TROS-programma 'De Beste Zanger Van Nederland'. Samen met collega's als René Froger en Jan Dulles van de 3J's reisde hij af naar Ibiza waar de afleveringen werden opgenomen. Hier ontstond ook het idee om meer op televisie te gaan doen. Dus niet lang daarna was Jeroen te zien als jurylid in de talentenshow 'The Voice Of Holland'.

 

Ook in 2018 blijft Jeroen zichzelf op muzikaal vlak vernieuwen en brengt de single 'Jij' uit. Hiervan is de muziek onder andere gemaakt door Jeroen Rombouts en Joost Jellema, die eerder een Edison heeft gewonnen voor het debuutalbum van Kenny B. Jeroen gaat zelf met zijn eigen band en producer Edwin van Hoevelaak de studio in en nemen de single 'Deze Is Voor Jou' op. Deze single stond weken in de Top 10 van iTunes en op speciaal verzoek van diverse radiostations werd er ook een speciale Kerstversie opgenomen.

 

In 2019 brengt Jeroen natuurlijk weer veel nieuwe muziek uit, is hij met veel verschillende televisieprogramma’s op SBS6 te zien en stond hij vier keer in een uiterkochte Ziggo Dome met 'Holland Zingt Hazes' en op 31 mei en 1 juni met de jubileumeditie van Toppers in Concert in de Johan Cruijff ArenA.

Sinds 2020 presenteert Jeroen het televisieprogramma 'Hoge Bomen' bij SBS6. In het eerste seizoen ontving hij opvallende gasten als Louis van Gaal, Sylvie Meis, Rachel Hazes, John van den Heuvel en Martien Meiland. 


Wist je dat...
2015 Mag Ik Dan Bij Jou 12
2014 Nanana 16
2014 Verslaafd Aan Jouw Liefde 39
2013 Beter Laat Dan Nooit 23
2012 Een Nieuwe Dag (& Lange Frans) 29
2011 Los Van De Grond (& Leonie Meijer) 2
2011 Dat Het Nooit Meer Ophoudt 7
2011 Niemand Anders 1
2010 Werd De Tijd Maar Teruggedraaid 5
2009 Alles Min Één 2
2009 De Toppers - Shine 2
2009 Dat Weet Je 4
2008 Betekenis 3
2008 Het Is Over 1
2007 Jij Bent Zo 1
2007 Een Wereld 1
2004 Toekomst 51

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Zoek artiesten