Jeroen van der Boom

Met een nieuwe single en een nieuw album op stapel, én zijn optreden als jurylid in het RTL-programma The Voice Of Holland, dendert de trein die Jeroen van der Boom heet voort. "Ik heb de allerleukste baan die er bestaat. Optreden en je muziek met zoveel mensen delen is het mooiste wat er is. Op dit moment werken we alweer aan nieuw materiaal want in de eerste helft van volgend jaar zal er een gloednieuw album verschijnen. Dit is puur genieten."

Niemand kon de afgelopen jaren om Jeroen van der Boom heen. Hoewel hij altijd al bekend heeft gestaan als groot talent en zijn hand niet omdraaide voor New Jazz album, presentatieklussen, imitaties of optredens als allround entertainer, vielen met het verschijnen van zijn hit Jij Bent Zo in 2007 alle puzzelstukjes op de juiste plaats. De megahit verbleef wekenlang op de eerste plek in de hitlijsten en stond nog in de hoogste regionen toen de volgende single Eén Wereld de top bereikte. Hits als Betekenis en Het is Over volgden hun voorgangers de bovenste regionen van de hitlijsten in en ook het met een platina status bekroonde album Jij Bent Zo zette Jeroen zichzelf op de kaart als veelzijdig talent.

Van der Boom speelde binnen een jaar twee maal een bomvolle Heineken Music Hall volledig plat, mocht viermaal openen voor Lionel Richie in het Gelredome en juist op het moment dat hij begon te denken aan nieuw materiaal , klopten eind 2008 de Toppers bij hem aan. Of hij Gerard Joling wilde vervangen. "Waardoor 2009 ongepland een enorm druk jaar werd", aldus Jeroen. "Want naast mijn eigen optredens en plannen voor een nieuw album, kwam het hele circus van het Songfestival er tussendoor. De single Shine, de trip naar Moskou, alle promotie, de Toppers shows in de Amsterdam ArenA... Maar het was een te grote uitdaging om het niet te doen."

Direct na het Toppers avontuur, sloot Van der Boom zich op in de studio om te werken aan nieuw materiaal. En alsof 2009 nog niet druk genoeg was, werd het album Verder al in de nazomer van 2009 gepresenteerd in een uitverkocht Paradiso. Hits als Dat Weet Je en Weer Geloven knalden als bijna vanzelfsprekend de hitlijsten in en Jeroen werd één van de meest geboekte artiesten van 2009.

Maar wie denkt dat Jeroen het na drie jaar keihard werken iets rustiger aan wil doen komt bedrogen uit. "Stil zitten is niets voor mij. Juist door het harde werken ben ik enorm scherp. Begin 2010 heb ik alles eens op een rijtje gezet. Wat wil en kan ik nog meer?" Voor UNICEF en de Nationale Postcode Loterij vertrok Jeroen samen met zijn vriendin Dany eind mei naar Sierra Leone, het armste land ter wereld, waar hij in afgelegen gebieden scholen en medische posten heeft bezocht. "Dat was zo ontzettend indrukwekkend, niet in woorden uit te drukken. Dankzij het project van UNICEF en de Nationale Postcode Loterij hebben kinderen weer toegang gekregen tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen." Na zijn reis werden er twee speciale concerten georganiseerd op het Java eiland in Amsterdam, tijdens SAIL 2010. Tijdens deze concerten besteedde Jeroen door middel van foto's en filmpjes aandacht aan het project in Sierra Leone.

Daarnaast hebben er natuurlijk ook drie Toppers-concerten in de Amsterdam ArenA plaatsgevonden en werd Van der Boom gevraagd voor het razendpopulaire TROS-programma De Beste Zanger Van Nederland. Samen met collega's als René Froger en Jan Dulles van de 3J's reisde hij af naar Ibiza waar de afleveringen werden opgenomen. Hier ontstond ook het idee om meer op televisie te gaan doen. En dus is Jeroen op dit moment te zien als jurylid in de talentenshow The Voice Of Holland, waarin hij het met zijn kandidaten opneemt tegen Angela Groothuizen, Nick & Simon en Roel van Velzen. "Een nieuwe uitdaging, waar ik onwijs veel zin in heb."

 

Ook in 2018 blijft Jeroen zichzelf op muzikaal vlak vernieuwen en brengt de single Jij uit. Hiervan is de muziek onder andere gemaakt door Jeroen Rombouts en Joost Jellema, die eerder een Edison heeft gewonnen voor het debuutalbum van Kenny B. Jeroen gaat zelf met zijn eigen band en producer Edwin van Hoevelaak de studio in en nemen de single Deze is voor jou op. Deze single staat al weken in de top 10 van ITunes en wordt volop gestreamd. Op verzoek van diverse radiostations heeft Jeroen ook een speciale Kerstversie opgenomen.

 

In 2019 brengt Jeroen natuurlijk weer veel nieuwe muziek uit, is hij met veel verschillende televisieprogramma’s op SBS6 te zien en staat hij in april vier keer in een uiterkochte Ziggo Dome met Holland Zingt Hazes en op 31 mei en 1 juni met de jubileumeditie van Toppers in Concert in de Johan Cruijff ArenA.


Wist je dat...

Jeroen van der Boom

Jeroen van der Boom

2015 Mag Ik Dan Bij Jou 12
2014 Nanana 16
2014 Verslaafd Aan Jouw Liefde 39
2013 Beter Laat Dan Nooit 23
2012 Een Nieuwe Dag (& Lange Frans) 29
2011 Los Van De Grond (& Leonie Meijer) 2
2011 Dat Het Nooit Meer Ophoudt 7
2011 Niemand Anders 1
2010 Werd De Tijd Maar Teruggedraaid 5
2009 Alles Min Één 2
2009 De Toppers - Shine 2
2009 Dat Weet Je 4
2008 Betekenis 3
2008 Het Is Over 1
2007 Jij Bent Zo 1
2007 Een Wereld 1
2004 Toekomst 51

Jeroen van der Boom

Jeroen van der Boom

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Mail of bel ons voor meer informatie

T +31 (0) 73 521 91 51

E info@janvis.nl

Zoek artiesten