Nielson boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Wil je meer informatie?

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Nielson deed in 2012 mee aan de talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland van VARA, BNN en 3FM. Hij won deze wedstrijd niet maar scoorde vervolgens wel een hit met zijn zelfgeschreven nummer Beauty & de brains (dubbel platina). Nielson boekte in 2013 eveneens grote successen met de singles Hoe (ook platina) een duet met Miss Montreal en Mannenharten een duet met Bløf.

Zijn debuutalbum Zo van aah yeah kwam uit in 2014 en bereikte de tweede plaats in de Nederlandse albumlijst. Met de single Sexy als ik dans brak Nielson in het najaar van 2014 ook door in Vlaanderen, waar dit een nummer 1-hit werd.

In de lente van 2016 verscheen (onaangekondigd) zijn tweede album, Weet je wat het is. Het bevat onder meer de single Hotelsuite, een samenwerking met Jiggy Djé. In 2017 was Nielson te zien als jurylid in het RTL 4-programma It Takes 2. Zijn derde album, getiteld Diamant, werd uitgebracht in 2018. In 2019 deed Nielson mee aan Wie is de Mol. In dat jaar kreeg hij ook twee Edisons. Voor zijn album Diamant in de categorie Nederlandstalig en IJskoud voor het Beste Lied.

Het derde album van Nielson zegt eigenlijk alles. Diamant is kleurrijk en veelzijdig, en steeds als je ernaar kijkt (of luistert), ontdek je iets nieuws. Diamant staat voor de vernieuwde Nielson, het is meer elektronisch, volwassen en internationaal. Nielsons teksten komen rechtstreeks uit zijn hart en zijn eerlijker en persoonlijker dan ooit. En dat is precies de bedoeling.

Nielson brak door met ritmische, energieke en opgewekte nederpop, maar zijn nieuwe tracks maken plaats voor elektronische beats in plaats van zijn akoestische klanken. Ook zijn zangtechniek past hij aan, minder volume, meer beleving, op zoek naar een diepere laag die de muziek nog meer ‘smoel’ gaf. Het resultaat is een album van internationale allure, waarin de nieuwe Nielson zijn ziel compleet blootlegt.

“Kwetsbaarheid is mijn kracht geworden” – Nielson.


Wil je meer informatie?

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Wist je dat...

Wil je meer informatie?

📞  Bel ons

📧  Mail ons

2016 Hotelsuite (Nielson & Jiggy Djé) 59
2015 Ik Heb Een Meisje Thuis 99
2014 Kop In Het Zand 70
2014 Sexy Als Ik Dans 6
2014 De Man Die Niet Kan Gaan 90
2013 Zo Kan Het Dus Ook 37
2013 Hoe (& Miss Montreal) 5
2013 Mannenharten (Blof & Nielson) 11
2012 Beauty & De Brains 3

Wil je meer informatie?

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Wil je meer informatie?

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Wil je meer informatie?

📞  Bel ons

📧  Mail ons