Racoon boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Wil je meer informatie?

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Dat de fervente zoektocht van Racoon naar Ultieme Liedjes geen halt hield na het succes van "Another Day" (2005 - PIAS), blijkt reeds bij de eerste noten van het nieuwe en vierde album van het gezelschap. "Before You Leave" vormt meteen in alle opzichten een bijzonder hoofdstuk én hoogtepunt. Zo is er voor het eerst op een Racoon-album geen elektrische gitaar te ontdekken. De vier Zeeuwen hebben zich volledig geconcentreerd op datgene waar ze het beste in zijn: de mooiste akoestische popliedjes maken. Zonder tierelantijnen en overbodige opsmuk: eenvoud is kracht, less is more...

Liedjes, liedjes, liedjes. Jezelf daarin blijven evenaren en liefst nog overtreffen, is een ambitieuze doelstelling maar geen eenvoudige opgaaf. Maar daar draait het uiteindelijk om. Honderden ideetjes, tientallen refreinen en coupletten werden ontleed, uitgeplozen en bekritiseerd. Sommige liedjes ontstonden in een dag, anderen groeiden in het verloop van maanden. En sommige sneuvelden doodweg onder de toets van oprechte zelfkritiek. In dit proces, met ijzeren hand geregisseerd door producer-annex-vijfde-bandlid Michel Schoots, werden uiteindelijk twaalf liedjes waardig genoeg bevonden. Het resultaat: een pure, bezielde popplaat waarop Racoon met recht en rede trots mag zijn.

Doorheen de twaalf ijzersterke en zelfbewuste songs op "Before You Leave" klinkt de Racoon-sound, die ze de afgelopen jaren zorgvuldig hebben gekoesterd en opgebouwd, bezielder en intenser dan ooit. De energie en het enthousiasme van songs zoals Clean Again en My Town worden smaakvol afgewisseld met de introspectie en melancholie die te vinden is op een Bedroom Floor en titeltrack Before You Leave. De teksten van zanger Bart van der Weide zijn eerlijk, ongekunsteld en openhartig. "Before You Leave" mag dan bij vlagen melancholisch zijn, maar is nergens teneergeslagen. Hoopvol, positief en levenslustig: een plaat die met recht de kroon vormt op tien jaar Racoon.

Geschiedenis
Racoon werd in 1997 opgericht door Bart van der Weide (zanger) en Dennis Huige (gitarist). Samen brengen zij in dat jaar drie liedjes uit op de verzamel-cd "Characters" van het NPI. Binnen enkele maanden wordt Racoon aangevuld met bandleden Stefan de Kroon (bas) en Paul Bukkens (drums). De vier Zeeuwen sluiten zich aan bij het S.M.A.R.T.-label van platenmaatschappij Sony. In januari 2000 komt het debuutalbum "Till Monkeys Fly" uit, geproduceerd door Michel Schoots (Urban Dance Squad). Binnen een paar maanden is het nummer Feel Like Flying megahit op Radio 3 FM en speelt Racoon op Parkpop en Lowlands. Ook de tweede single Blue Days wordt een 3FM Megahit.

In de zomer van 2001 duikt Racoon de studio in om een nieuw album op te nemen. "Here we Go, Stereo!" wordt door pers en publiek goed ontvangen.Toch besluit maatschappij Sony in 2002 om de samenwerking te beëindigen.

Racoon zit niet bij de pakken neer. In nauwe samenwerking met producer en fan van het eerste uur Michel Schoots neemt de band in 2004 (in eigen beheer) het album "Another Day" op. Deze plaat levert in 2005 de monsterhit met Love You More en wordt bekroond met een platinum album. Alle vijf singles die Racoon uitbrengt, worden zeer succesvol, en de plaat levert de band hun eerste Edison op, alsmede drie 3FM awards. In één klap kan de band zich rekenen tot de meest succescvolle bands van Nederland.

Na een uitverkochte clubtour in 2005 en een succesvol festivalseizoen in 2006 laat Racoon zich ook nog van een heel andere kant zien in een unaniem lovend ontvangen en wederom uitverkochte theatertour in het najaar van 2006.

In november 2007 komt Another Day uit in de VS en Canada, een release die door Racoon wordt ondersteund met een eerste Amerikaanse tournee.

 

In maart 2011 kwam de single No mercy uit, vooruitlopend op het album Liverpool rain dat op 6 mei werd uitgebracht. Dit album werd geproduceerd door de Belgische producer Wouter Van Belle. In de videoclip van No mercy speelt de Nederlandse professionele pokeraar en oud-hockeyspeelster Fatima Moreira de Melo mee. De single werd een grote hit in de zomer van 2011. In de maanden juni en juli kreeg het nummer de meeste airplay op de Nederlandse radio. Eind augustus kwam de tweede single uit, Took a hit, die ook meteen Megahit was op 3FM. In november verscheen de derde single Don't Give Up the Fight. De opbrengst van deze single ging naar Stichting Jayden.

 

Voor de film Alles is familie uit 2012 schreef Racoon hun eerste Nederlandstalige nummer Oceaan. Deze single werd een groot succes in de Nederlandse hitlijsten. In 2013 schreef Racoon het themanummer voor Serious Request, genaamd Shoes Of Lightning. Het zesde studioalbum All in good time verscheen in

februari 2015.

 

In 2017 bracht de band het album Look ahead and see the distance uit. Aan het einde van dat jaar besloot bassist Stefan de Kroon met Racoon te stoppen. Hij werd vervangen door Maarten van Damme, een voormalig lid van de bands Abel en Rosemary's Sons.


Wil je meer informatie?

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Wist je dat...

Wil je meer informatie?

📞  Bel ons

📧  Mail ons

2014 Brick By Brick 32
2012 Liverpool Rain 56
2011 No Mercy 3
2011 Don't Give Up The Fight 8

Wil je meer informatie?

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Wil je meer informatie?

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Wil je meer informatie?

📞  Bel ons

📧  Mail ons