Rolf Sanchez

Rolf Sánchez is een Nederlandse Latin artiest.

In 2011 deed Rolf mee aan de Nederlandse X-Factor en werd daarmee bekend bij het grote publiek. Vooral het nummer 'Yo No Se Mañana' sloeg in als een bom. De televisie show bracht hem echter niet genoeg en zo besloot hij naar zijn land van herkomst af te reizen: De Dominicaanse Republiek. Die beslissing heeft hem geen windeieren gelegd want sindsdien is zijn bekendheid exponentieel gegroeid. Zijn eerste single 'Ave Maria' kwam uit in Nederland en werd uitgebracht via Sony Benelux.

Met zijn verhuizing naar Miami in 2016 werd de eerste stap in de VS gezet. Na het tekenen bij een van ‘s werelds grootste platen labels, Sony, volgden een reeks mega hits, zoals de plaat 'Por Si No Te Vuelvo A Ver'. Het nummer bereikte een nummer 1 positie in de Amerikaanse Billboard Top 100 Latin American lijst en deed direct het aantal boekingen toenemen. Wat er voor zorgde dat Rolf zijn podiumervaring kon blijven perfectioneren.

Maar het bleef niet bij bij deze hit; Het nummer 'Que Se Siente' scoorde in Amerika wederom een nummer 1 plek in de hitlijsten. Maar ook het nummer 'Vas Estender' dat in januari 2017 uitkwam, stond maar liefst 12 weken in de Billboard charts. Het zorgde ervoor dat hij in de studio belandde met de ster-producers uit de Latin scene die onder andere verantwoordelijk zijn voor hits van Pitbull, Marc Anthony en Prince Royce.

Rolf’s stem weerklinkt inmiddels over de hele wereld, en maakt gepaard met zijn stralende lach en enthousiasme een blijvende indruk bij zijn publiek. Dat Rolf thuis hoort op het podium werd in 2015 benadrukt toen hij bij de 'Lo Nuestro Awards' benoemd werd tot 'Revelation Of The Year'. Ondanks het feit dat hij een groot deel van zijn tijd aan de andere kant van de oceaan doorbrengt, houdt hij altijd de band met Nederland kort, en brengt hij ons graag de kneepjes van Latin vak bij. RTL Late Night nodigde hem in 2017 uit om als echte kenner uit te leggen hoe reggaeton is opgebouwd nadat de zomerhit 'Despacito' meerdere rondjes rond de wereld had gemaakt.

Rolf zorgt er eigenhandig voor dat ook Nederland warm begint te lopen voor Latin muziek, en doet dat onder andere door eind 2017 de plaat ‘Voy A Bailar’ met featurings van Boef en Ali B, uit te brengen.

Daarnaast liet Rolf in 2018 zijn acteerkunsten zien in de film 'Verliefd Op Cuba'. Een jaar later was hij te zien in het TV programma "Beste Zangers". Samen met mede-kandidaat Emma Heesters bracht hij het duet 'Pa Olvidarte' uit, waarvoor ze in februari 2020 een platina award mochten ontvangen.


Wist je dat...

Rolf Sanchez

Rolf Sanchez

Rolf Sanchez

2019 Pa Olvidarte
2019 El Universo
2019 Solo otra vez (All by myself)
2019 Een Barkie (Beste Zangers)
2019 On And On (Beste Zangers)
2017 Voy A Bailar

Rolf Sanchez

Rolf Sanchez

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Mail of bel ons voor meer informatie

T +31 (0) 73 521 91 51

E info@janvis.nl

Zoek artiesten