Sharon Doorson boeken

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Sharon Doorson (geboren in 1987) is een Nederlandse singer/songwriter. Ze wist al heel vroeg wat haar echte passie was. Vanaf het podium de wereld entertainen met vocalen. Op zesjarige leeftijd won zij de populaire Nederlandse televisieshow “Mini-Playbackshow”. De jaren die volgden waren gevuld met dans en muziek en resulteerde erin dat Sharon in 2004 onderdeel uitmaakte van girl band Raffish, waarmee ze in 2004 in Nederland een nummer 1 hit scoort met de single “Plaything.”

Na de afronding van haar studie aan de Popacademy, studeert Sharon in 2012 af aan het conservatorium in Rotterdam. Sharon, die inmiddels als solo artiest verder is gegaan, besluit deel te nemen aan het tweede seizoen van televisieshow The Voice, waarin ze eindigde als één van de vier finalisten. In datzelfde jaar brengt Sharon haar debuut single “Fail In Love” uit als solo artiest en scoort daarmee direct een gouden plaat in Nederland. Haar tweede single, “High On Your Love,” maakt een nóg indrukwekkendere start in Nederland. De single bereikt een “top 10” positie op iTunes. In 2013 brengt Sharon haar debuut album, Killer uit.

Eind 2014 besluit Sharon om de muzikale richting te verschuiven van pure Dance muziek naar meer Pop. In mei 2015 brengt Sharon met ‘Electrify’ de eerste single van haar nieuwe richting uit. Gevolgd door ‘Something Beautiful’, welke de status van Alarm Schijf behaalt. In April 2016 bracht Sharon de single ‘How You Like It’ uit, gevolgd door Touch Me There in July 2016, waarmee Total Touch in 1996 een nummer 1 hit scoorde.

Sharon Doorson: ”Mijn sound omschrijf ik als moderne Popmuziek, met elektronische invloeden en krachtige/gevoelige R&B vocalen. Het is heerlijk om te zingen vanuit je hart! Passie is voor mij het woord dat mijn muziek het beste omschrijft: kwetsbaar, puur, maar toch ook sterk. Ik wil mijn ervaringen delen met mijn fans/luisteraars en laten horen dat niemand perfect is, maar dat je altijd moet blijven vechten voor wat je wilt. Samen staan we sterk & liefde overwint alles!”

Sharon Doorson tekende op 20 maart 2015 een nieuw platencontract bij het label 8ball Music waarbij ze direct op 1 mei 2015 een nieuwe single uitbrengt met de titel Electrify. In mei 2015 werd ze verkozen tot 'Pink Best Friend' nadat ze de LGBT Student Award had ontvangen, deze prijs wordt toegekend aan een jonge bekendheid die zich inzet voor de lgbt-gemeenschap. Ook werd haar single Electrify het officiële themalied van de LGBT Student Day 2015 in Maastricht. Op 24 juli brengt ze haar nieuwe single Something Beautiful uit. Het wordt de Alarmschijf en staat de week daarna op nummer 1 in de tipparade. Op 21 augustus komt Something Beautiful binnen in de Top 40 op nummer 36.

 

In 2015 deed zij mee aan Expeditie Robinson en in 2016 aan De beste zangers van Nederland. Zij won de aflevering van De beste zangers met een door haarzelf geschreven Engelse versie van het lied Samen zijn van Willeke Alberti: Hold me now. Eind 2017 was Doorson te zien in het programma The Big Music Quiz.

 

In de tussentijd werkt de zangeres door aan haar voorspoedige muziekcarrière. Haar kenmerkende mix van pop en dance slaat aan bij een breed publiek en zorgt ervoor dat tal van eventorganisatoren haar willen inhuren.


Wist je dat...
2017 Golden Trophy
2016 How You Like It
2016 Touch Me There
2015 Something Beautiful
2015 Electrify
2015 Feel Like Dancing (Nils van Zandt ft. Sharon Doorson)
2015 Something Good (ft. Digitzz)
2014 Louder 53
2014 Blijf Hangen (Reverse ft. Jayh & Sharon Doorson)
2013 High On Your Love 18
2013 Killer 38
2013 Can't Live Without You (Mischa Daniels ft. Sharon Doorson)
2013 Run Run 48
2012 Fail In Love 17

Video's

Interesse?

Prijs op aanvraag


Neem contact met ons op voor meer informatie

📞  Bel ons

📧  Mail ons

Zoek artiesten